Απολυμάνσεις - Απεντομώσεις στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Απολυμανση απεντομωση Θεσσαλονικη, οι απολυμάνσεις – απεντομώσεις είναι η χρήση φυσικών, χημικών ή άλλων μέσων για την απομάκρυνση, αδρανοποίηση ή καταστροφή επιβλαβών μικροοργανισμών, δηλητηριωδών ή ραδιενεργών χημικών από άτομα, χώρους, επιφάνειες ή αντικείμενα. Οι απολυμάνσεις διαφέρουν από την αποστείρωση, ως προς το ότι καθιστά ένα άτομο ή αντικείμενο κατά ένα μεγάλο μέρος, και όχι πλήρως, ελεύθερο από μολυσματικούς παράγοντες. Απολυμάνσεις είναι η εφαρμογή μετά από σχολαστική καθαριότητα, μίας μεθόδου για την καταστροφή συνήθως των περισσοτέρων ή όλων των παθογόνων λοιμωδών ή παρασιτικών παραγόντων με χημικά μέσα. Απολύμανση είναι η διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται η καταστροφή των παθογόνων μικροοργανισμών με χημικές ουσίες (π.χ. αλκοόλη) ή φυσικές μεθόδους (π.χ. υψηλή θερμοκρασία) σε αντικείμενα, εργαλεία και επιφάνειες. Μία χημική ουσία ονομάζεται “απολυμαντικό” μόνο όταν τα μικρόβια μέσω του απολυμαντικού μειώνονται κατά 5 λογαριθμικές μονάδες (για τους ιούς κατά 4 λογαριθμικές μονάδες). Μπορούμε επίσης να πούμε ότι “απολύμανση” είναι η μείωση των υπαρχόντων μικροβίων κατά 99,999% (για τους ιούς κατά 99,99%).
Η απολυμάνσεις κρίνονται απαραίτητες για τη διατήρηση της υγιεινής και την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, ιδιαίτερα σε χώρους αυξημένου συγχρωτισμού, όπως σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, μέσα μαζικής μεταφοράς κ.ά. Η εφαρμογή γίνεται είτε με ψεκασμό χαμηλής πίεσης για κάλυψη συγκεκριμένων επιφανειών είτε με νεφελοψεκασμό για την ολική κάλυψη κλειστών χώρων.

Με τη λέξη επιφάνεια εννοούμε μια πολύ γενική ορολογία. Σε ένα σπίτι η λέξη «επιφάνεια» μπορεί να περιλαμβάνει από τα έπιπλα στο σαλόνι, έως τα τραπέζια, τους νιπτήρες, τα πατώματα, κλπ. Σε ένα περιβάλλον παροχής υπηρεσιών υγείας π.χ. μια κλινική μπορεί να περιλαμβάνει δωμάτια ασθενών, τοίχους, ιατρικά μηχανήματα, κλπ. Τα μικρόβια ελλοχεύουν παντού επειδή αποικίζουν όλες τις εν λόγω επιφάνειες μέσω του αέρα ή μεταφέρονται μέσω μολυσμένων αντικειμένων. Σε ένα Νοσοκομείο για παράδειγμα θα πρέπει να γίνεται συστηματική απολύμανση όλων των επιφανειών για την πρόληψη μετάδοσης ασθενειών και λοιμώξεων. Στο σπίτι τώρα, εάν εμφανισθούν μεταδοτικές ασθένειες, για την ασφάλεια των μωρών μας ή αν έχουμε κατοικίδια θα πρέπει να απευθυνθούμε άμεσα στους ειδικούς – ειδικά αν παρατηρήσουμε έξαρση κρουσμάτων διάρροιας ή γρίπης. Το ίδιο ισχύει και για το γραφείο όπου συνυπάρχουμε με συναδέλφους και τα μικρόβια μπορεί να μεταφέρονται και μέσω χειραψιών, αλλά και σε κοινόχρηστα σημεία όπως πόμολα, ασανσέρ, κλπ.
Η συμβατότητα με την επιφάνεια που πρόκειται να απολυμανθεί είναι βασικό κριτήριο για την επιλογή του απολυμαντικού παράγοντα.  Άλλες ουσίες επιλέγονται για την απολύμανση του πατώματος και άλλες για την απολύμανση των χεριών.

Aπεντομώσεις εννοούμε τον έλεγχο και την καταπολέμηση όλων των εντόμων που δημιουργούν προβλήματα και εστίες μόλυνσης σε κτήρια και η παρουσία τους εγκυμονεί κινδύνους για το προσωπικό τους επισκέπτες αλλά και το περιβάλλον. Για την απεντόμωση και για τον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ελέγχου προσβολών από έντομα απαιτείται επιθεώρηση και εντοπισμός των πιθανών εστιών ανάπτυξης, παρακολούθηση και ταυτοποίηση των εντόμων και επιλογή της κατάλληλης μεθόδου απεντόμωσης. Στην ουσία μιλάμε για τρία σημαντικά στάδια, την πρόληψη, την καταπολέμηση και την διατήρηση, τα οποία συνθέτουν τις διαδικασίες για μια ολοκληρωμένη απεντόμωση.

Πηγή πληροφόρησης: http://axivenpestcontrol.gr/ipiresies-apolimansis/apolimansi

Endoma Solutions

Πολυτεχνείου 45, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

https://www.endomasolutions.gr/

+302313085028

Δευτέρα - Παρασκευή 08:00 - 20:00 Σάββατο 08:00 - 17:00 και Κυριακή Κλειστά

+306947019461

H εταιρεία απεντόμωσης endoma solutions, με έδρα την Θεσσαλονίκη παρέχει με ασφάλεια κι αποτελεσματικότητα υπηρεσίες Απεντόμωσης, Απολύμανσης και Μυοκτονίας σε οικίες κι επαγγελματικούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Εξυπηρετούμε άμεσα τον πελάτη προσαρμόζοντας πλήρως τις μεθόδους και τα σκευάσματα που θα χρησιμοποιηθούν  στις ανάγκες του χώρου του αποκλειστικά.Διαβάστε περισσότερα

PEST IS OVER

Αλεξάνδρου Συμεωνίδη 29, Πυλαία, Ελλάδα

http://www.pestisover.gr/

+302310302763

Δευτέρα - Παρασκευή 08:00 - 20:00 Σάββατο 09:00 - 17:00 και Κυριακή κλειστά

+306972995411

Απολυμάνσεις απεντομώσεις: Η εταιρεία PEST IS OVER με έδρα τη Θεσσαλονίκη δραστηριοποιείται στο χώρο των απεντομώσεων και των απολυμάνσεων.Διαβάστε περισσότερα