ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΟΥΖΙΑΝΑ

Αρχιτέκτονες:

Διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) (2008).
Κάτοχος πτυχίου Master of Advanced Studies in Computer Aided Architectural Design, Eidgenössische Technische Hochschule (ETH), Ζυρίχη – Ελβετία (2009)
Ως φοιτήτρια εργάστηκε σαν εξωτερική συνεργάτης σε διάφορα τεχνικά γραφεία της Θεσσαλονίκης με συμμετοχή στο σχεδιασμό διαφόρων τύπων κτιρίων, συμμετοχή σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια.
Από το 2010 διατηρεί ιδιόκτητο αρχιτεκτονικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ειδικεύεται στον υπολογιστικό σχεδιασμό, την αλγοριθμική – παραμετρική αρχιτεκτονική, την φωτορεαλιστική απεικόνιση κτιρίων με σύγχρονα σχεδιαστικά μέσα και προγράμματα, την μελέτη και την κατασκευή χώρων με σύγχρονα υλικά, σύγχρονους τρόπους δόμησης, την ενεργειακή και βιοκλιματική μελέτη κτιρίων, την νομοθετική επίλυση πολεοδομικών και κτιριολογικών θεμάτων καθώς και τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά έργα πηγάζουν, στη σύλληψη τους και την παραγωγή τους από τον παραλληλισμό της λειτουργικής δομής και των δυνατοτήτων του υπολογιστή, υπακούοντας σε ένα σύνολο κωδικών επικοινωνίας.
Αυτή τη λογική – φιλοσοφία ακολουθεί το γραφείο δίνοντας βάση στη συνδυαστική ανάλυση, η οποία μπορεί να παράξει υπολογιστικά οποιαδήποτε μορφή θέλει ο ενδιαφερόμενος. Λαμβάνονται υπ’ όψη παράμετροι που παλαιότερα δεν θεωρούνταν ζωτικές στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και στην κατασκευή.
Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα ένα σύγχρονο τεχνικό – αρχιτεκτονικό γραφείο που δίνει βάση στο σχεδιασμό με γνώμονα τη βιωματική εμπειρία του χώρου, το περιβάλλον, την έκφραση της άποψης και την ποιότητα της ζωής.

 

Γράψτε μια αξιολόγηση

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.