Αλεξάνδρα Κοντοδήμου

Διαιτολόγοι: Αλεξάνδρα Κοντοδήμου, BSc

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αλεξάνδρα Κοντοδήμου αποφοίτησε το 2014 από το τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.).

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, που περιελάμβανε παρακολούθηση ασθενών σε κλινικό περιβάλλον, την πλήρη αξιολόγηση της διατροφικής τους κατάστασης (screening test) και την σύνταξη διαιτολογίου.

Το 2013-2014 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση  στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου περιελάμβανε την παρακολούθηση πληθώρας περιστατικών παθολογικών καταστάσεων, την σύνταξη διαιτολογίων για τους ασθενείς όλων των κλινικών (Παθολογική, Νευροχειρουργική, Καρδιολογική, Νεφρολογική, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κ.α.), την εξοικείωση με την εντερική και παρεντερική διατροφή, την διατροφική συμβουλευτική στα Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου, και την παρακολούθηση συστημάτων προετοιμασίας και διανομής των γευμάτων.

Το έτος 2013 συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) για την μελέτη του Επιπολασμού της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ευρώπη ( European Childhood Obesity Surveillance Initiative – COSI) όπου πραγματοποίησε ανθρωπομετρικές μετρήσεις σε δείγμα 514 παιδιών 7 έως 10 ετών σε Δημοτικά σχολεία του Νομού Θεσσαλονίκης. Πάνω στην ίδια έρευνα στηρίχθηκε η συγγραφή της πτυχιακής της εργασίας όπου βαθμολογήθηκε με Άριστα 10.

Παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια με αντικείμενο την Διατροφή και την Υγεία και ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις της συγκεκριμένης επιστήμης.
Από το 2014 ασχολείται επαγγελματικά με την διατροφική συμβουλευτική, την σύνταξη διαιτολογίων για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις, και την αθλητική διατροφή. Παράλληλα έχει ξεκινήσει την φοίτηση της με υποτροφία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .

Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ραντεβού ειδικά διαμορφωμένο στις ανάγκες σας.

Συναφείς Επαγγελματίες

ΤΣΙΟΥΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Καλαποθάκη 10, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

http://www.diatrofikiagogi.gr/

+302310286782

Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 20:00 Σάββατο και Κυριακή Κλειστά

Διαιτολόγοι διατροφολόγοι: Ο Αθανάσιος Τσιούδας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Είναι απόφοιτος του τμήματος ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ της σχολής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Στη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στο πρόγραμμα COSI που διεξήχθη υπό την υποπτεία του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας (Π.Ο.Υ).Διαβάστε περισσότερα

Γράψτε μια αξιολόγηση

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.