ΟΝΤΑΜΠΑΣΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διαιτολόγοι Διατροφολόγοι Θεσσαλονίκη Ονταμπάσογλου Γεωργία.

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Ονταμπάσογλου Γεωργία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982.

• Είναι απόφοιτη του τμήματος ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ της σχολής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ,του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
• Η πτυχιακή της εργασία αξιολογήθηκε με άριστα 10 και αφορούσε «Την ανάπτυξη ενός εύκολου εργαλείου για τη διατροφική εκτίμηση Ελλήνων υπερηλίκων».
• Είναι κάτοχος του Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity, στις διατροφικές διαταραχές παιδιών και ενηλίκων, από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών της Μ. Βρετανίας το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων.
• Έχει ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή για τη Μεγιστοποίηση της Απόδοσης από τον ISSN (International Society of Sports nutrition).
• Έχει εξειδίκευση με θέμα την Κλινική Διατροφή από το κέντρο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
• Έχει παρακολουθήσει φροντιστηριακά μαθήματα με θέμα την Αθηροσκλήρωση και τους παράγοντες κινδύνου, πρόληψη & θεραπευτική αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων που διοργάνωσε η εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος αποκτώντας πιστοποιητικό εξειδίκευσης.

Απασχολείται στο χώρο της διατροφής από το 2007, αναλαμβάνοντας με επιτυχία πληθώρα περιστατικών που σχετίζονται με τη διατροφή:
• παχυσαρκία
• παθολογικές καταστάσεις
• παθήσεις πεπτικού
• διατροφικές διαταραχές (ανορεξία, νευρική βουλιμία, ορθορεξία)
• εγκυμονούσες
• αθλητές
• θηλάζουσες
• παιδιά
Από το 2007-2010 συνεργάστηκε με το κέντρο αισθητικής Beauty Harmony αλλά και με το γυμναστήριο Gym 4you.
Από το Μάιο του 2010 λειτουργεί το δικό της διαιτολογικό γραφείο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
Από το 2014-2018 ήταν εξωτερικός συνεργάτης της ακαδημίας ποδοσφαίρου-μπάσκετ-βόλευ Μακεδονικός Νεάπολης αναλαμβάνοντας τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών της ακαδημίας μέσω δημιουργικών και διαδραστικών δραστηριοτήτων.
Τη σεζόν 2017-2018 συνεργάστηκε με την ακαδημία ποδοσφαίρου Εθνικός Μετεώρων αλλά και την ακαδημία μπάσκετ Μετεωρίτες με στόχο τη μύηση των παιδιών στον υγιεινό τρόπο διατροφής.
Επίσης το 2017 ξεκίνησε μία ακόμα νέα συνεργασία με τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών Lingo με σκοπό την εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα διατροφής, με τη συμμετοχή της στο κίνημα των Healthy Little Eaters και την ανάδειξη της ως Ambassador του κινήματος αυτού.
Το 218 δημιούργησε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο διαιτολογικό της γραφείο και δημιούργησε το 1ο Διατροφικό Εργαστήρι στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο την διατροφική εκπαίδευση για παιδιά ηλικίας από 4-12 ετών.
Επίσης το σχολικό έτος 2018-2019 μαζί με τη συνάδελφο Μαρκέλλα Μπαιρακτάρη δημιούργησαν το πρόγραμμα «Μαθαίνω τα μυστικά της διατροφής παίζοντας» το οποίο παρουσιάστηκε όλη τη χρονιά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία της Θεσσαλονίκης.
Τη φετινή σχολική χρονιά δημιούργησαν το πρόγραμμα διατροφικής αγωγής «Τρώω, Παίζω, Μαθαίνω με τους Σούπερ Διατροφοήρωες».
Παίρνει μέρος σε ενημερώσεις σχολείων για θέματα σχετικά με την ενημέρωση των παιδιών για την ανάπτυξη και υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών. Επίσης παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις τόσο στον τομέα της διαιτολογίας όσο και της ψυχολογίας μέσω των συχνών συνεδρίων και ημερίδων που πραγματοποιούνται.
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (ΙΔΜΕ) και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Παχυσαρκίας.

Οι Υπηρεσίες μας:

Μετρήσεις:

Με λήψη ….

   Λήψη ιατρικού ιστορικού
  Λήψη διατροφικού ιστορικού
  Λιπομέτρηση
  Μέτρηση σπλαχνικού λίπους
  Τμηματική μέτρηση λίπους
  Μέτρηση υγρών
  Μέτρηση μυικής μάζας
  Εκτίμηση BMI
  Ανθρωπομετρικές μετρήσεις

Διαιτολογικές Υπηρεσίες:

Ισορροπημένη διατροφή

Νιώθετε κουρασμένοι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας;
  Αισθάνεστε ατονία και εξάντληση;
  Νοιώθετε το αίσθημα της πείνας συνεχώς;
Ίσως το μυστικό είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Επισκεφθείτε μας για να ρυθμίσουμε τη διατροφής σας και να αλλάξουμε τη ζωή σας.

Παχυσαρκία

      Βλέπετε το βάρος σας να ανεβαίνει;
   Αισθάνεστε το σώμα σας να αλλάζει;
   Αποφασίσατε να αντιμετωπίσετε το υψηλό σταθερό σας βάρος;

Τα τελευταία χρόνια η παχυσαρκία στη χώρα μας έχει συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά. Επισκεφθείτε μας όπου μέσα από την κατάλληλη διατροφική εκπαίδευση, με ψυχολογική υποστήριξη και τροποποίηση της διατροφικής σας συμπεριφοράς θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση.

Πρόσληψη βάρους

Η υπηρεσία μας αυτή απευθύνεται σε εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν ή ακόμα καλύτερα επιβάλλεται να βάλουν βάρος. Στόχος μας με την κατάλληλη διατροφική υποστήριξη να έχουμε αύξηση μυϊκής μάζας και όχι λίπους.

Κλινική διατροφή

Ιπποκράτης 4ος πχ αιώνας
«Φάρμακο σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο σας» Έχοντας ως γνώμονα αυτή τη φράση του Ιπποκράτη αντιμετωπίζουμε τα κλινικά μας περιστατικά. Η διατροφική θεραπεία είναι εξατομικευμένη και στοχεύει στην πρόληψη, στην καθυστέρηση της εξέλιξης της νόσου ή ακόμα και στην αντιμετώπιση και εξάλειψη των συμπτωμάτων της.Παθήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν:

  Καρδιαγγειακά νοσήματα
  Υπερχοληστεριναιμία
   Σακχαρώδης διαβήτης
  Αυξημένη αρτηριακή πίεση
  Μεταβολικό σύνδρομο
  Ουρικό οξύ
  Παθήσεις του θυρεοειδούς
  Σιδηροπενική αναιμία
  Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
  Σπαστική κολίτιδα
  Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου
  Γαστρίτιδα
  Νόσος του Crohn
  Κοιλιοκάκη
  Δυσκοιλιότητα

Αθλητική Διατροφή

Η σημασία της διατροφής στην προπονητική διαδικασία αποτελεί το δεύτερο καθοριστικό παράγοντα αμέσως μετά την άσκηση. Σχεδιάζοντας ένα εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα με την ιδανική αναλογία και ποιότητα τροφής και υγρών μπορούμε να βελτιώσουμε την ικανότητα της σωματικής σας απόδοσης.

  Διατροφή για μείωση λιπώδους ιστού
  Διατροφή για αύξηση μυικής μάζας
  Διατροφή για αύξηση ή βελτίωση της απόδοσης και της ενέργειας του αθλητή

Διατροφή γυναικών

Η υπηρεσία μας αυτή απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που ανάλογα με την περίοδο της ζωής που διανύουν θέλουν να ελέγξουν το βάρος τους ή να ακολουθήσουν μία διατροφή πλήρη σε θρεπτικά συστατικά.

  Διατροφή στην εμμηνόπαυση
  Διατροφή στην κλιμακτήριο
  Διατροφή για περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού
  Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών
  Διαβήτης κύησης

Διατροφικές Διαταραχές

Οι διατροφικές διαταραχές ή διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι ψυχογενείς διαταραχές που πλήττουν ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Αφορούν γυναίκες σε μεγαλύτερο ποσοστό αλλά και άντρες. Πρόκειται για πολύπλοκες διαταραχές που σχετίζονται με συναισθηματικά προβλήματα και χαρακτηρίζονται από:
  έντονη διαταραχή στη λήψη τροφής (υπερκατανάλωση φαγητού, αφαγία ή χρήση καθαρτικών, πρόκληση εμετών, υπεργυμναστική).
  έντονη ενασχόληση με το βάρος και την εξωτερική εμφάνιση (εικόνα σώματος)
Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση τους απαραίτητη είναι η συνεργασία με ψυχολόγο. Τα είδη των διατροφικών διαταραχών είναι:

  Νευρική ανορεξία
  Νευρική βουλιμία
  Σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας
  Ορθορεξία
  Αδηφαγική διαταραχή

Διατροφή παιδιών

Αποτελέσματα ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών είναι ανησυχητικά. Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα, ενώ η έλλειψη βασικών, θρεπτικών συστατικών από το καθημερινό διαιτολόγιο των παιδιών, οδηγεί συχνά σε αρκετά προβλήματα υγείας. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή στην παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντική τόσο για την ανάπτυξη του παιδιού όσο και για μια μελλοντική υγιή ζωή.

  Παιδική-βρεφική Παχυσαρκία
  Εφηβική παχυσαρκία
  Αθλητική διατροφή για παιδιά
  Διατροφή για σωστή ανάπτυξη
  Διατροφική εκπαίδευση παιδιών

Ειδικές καταστάσεις

Η υπηρεσία μας αυτή απευθύνεται σε ομάδες ανθρώπων οι οποίες χρειάζονται ιδιαίτερη διατροφική αντιμετώπιση για την πλήρη κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών.

  Διατροφή σε περιόδους νηστείας
  Χορτοφαγική διατροφή
  Διατροφή για τροφικές αλλεργίες
  Διατροφή για ακμή
  Διατροφή για αυτοάνοσα νοσήματα

Διατροφική Συμβουλευτική
Με τον όρο διατροφική συμβουλευτική εννοούμε την παροχή βοήθειας στα άτομα που μας επισκέπτονται με σκοπό να αλλάξουν εκείνες τις διατροφικές τους συνήθειες που μπορούν να βλάψουν την υγεία τους, να υιοθετήσουν νέες συνήθειες αλλά και να προάγουν συνολικά την υγεία τους και τον τρόπο ζωής τους βελτιώνοντας έτσι τη γενική τους εικόνα. Η διατροφική συμβουλευτική μπορεί να γίνει στο χώρο του γραφείου μας ή στο χώρος σας.
Στο Γραφείο μας:
     Σε ατομικό επίπεδο
Το άτομο εκπαιδεύεται πάνω σε θέματα σχετικά με τη διατροφή μαθαίνει πώς μπορεί να συνδυάζει σωστά τις τροφές στην καθημερινότητα του δημιουργώντας το ίδιο το άτομο ένα σωστό ατομικό διατροφικό πλάνο. Επισκεφθείτε μας και μάθετε να αναγνωρίζετε το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού αποκτώντας έτσι μία διαφορετική αντίληψη για το φαγητό.  Σε οικογενειακό επίπεδο
Η υπηρεσία μας αυτή απευθύνεται στη διατροφική εκπαίδευση όλης της οικογένειας σε θέματα διατροφής. Στόχος μας είναι τα παιδιά από μικρή ηλικία να έρθουν κοντά στον κόσμο της υγιεινής διατροφής και οι ενήλικες να μάθουν να τρώνε σωστά και ισορροπημένα μια και οι ίδιοι αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους. Η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν απευθύνεται μόνο σε οικογένειες που υπάρχουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα αλλά και σε οικογένειες που θέλουν να αλλάξουν τρόπο ζωής και διατροφής.

  Εργαστήρι Διατροφής
Το εργαστήρι πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο γραφείο μας σε ολιγομελή τμήματα όπου μέσα από το διατροφικό παιχνίδι τα παιδιά έρχονται κοντά στη σωστή και υγιεινή διατροφή και γνωρίζουν τα οφέλη της.

Στο Χώρο σας:
   Σε σχολικές δομές (όπως νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια)
Μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες διαδραστικού χαρακτήρα ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων προσπαθούμε να μυήσουμε τα παιδιά να στα μυστικά της σωστής και ισορροπημένης διατροφής.  Σε αθλητικούς συλλόγους
Με διαδραστικές και θεματικές συναντήσεις με γνώμονα πάντα τις ανάγκες του κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε στοχεύουμε στο να καταλάβουν τα παιδιά το συνδυασμό σωστής διατροφής και άσκησης.

  Σε γυμναστήρια
Πραγματοποιούνται ομιλίες σχετικές με διάφορα διατροφικά θέματα στους αθλούμενους όπως επίσης μπορεί να γίνει εκτίμηση της διατροφικής τους κατάστασης.

  Σε εταιρείες
Δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας προγράμματος σίτισης σε εταιρίες και επίσης παρέχεται η δυνατότητα σε εταιρίες τροφίμων της διατροφικής ανάλυσης των προϊόντων τους.

Diet on Line

Υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως μέσω Skype ή τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα αποστέλλεται με e-mail ή fax.

Στην αρχή σας αποστέλλουμε την φόρμα ιστορικού την οποία μας στέλνετε πίσω συμπληρωμένη, μαζί με τις ιατρικές εξετάσεις.

Κατόπιν επικοινωνίας συντάσσεται το πρόγραμμα διατροφής το οποίο είναι εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο ανάλογα με τις διατροφικές σας συνήθειες σας και τον τρόπο ζωής.

Η παρακολούθηση είναι εβδομαδιαία, με προγραμματισμένες συνεδρίες μέσω Skype ή τηλεφώνου. Επικοινωνούμε για να ελέγξουμε την πορεία της απώλειας βάρους, να συζητήσουμε τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίσατε κατά την εφαρμογή του προγράμματος αλλά και να σας παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη για την συνέχιση του προγράμματος. Στη συνέχεια σας αποστέλλεται νέο διατροφικό πρόγραμμα.

Κλείστε ένα Ραντεβού μαζί μας στο:

https://www.dietmethod.gr/contact.html

Και ενημερωθείτε για τυχόν τρέχουσες Προσφορές!

Συναφείς Επαγγελματίες

ΤΣΙΟΥΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Καλαποθάκη 10, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

http://www.diatrofikiagogi.gr/

+302310286782

Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 - 20:00 Σάββατο και Κυριακή Κλειστά

+306974843652

Διαιτολόγοι διατροφολόγοι: Ο Αθανάσιος Τσιούδας, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1985. Είναι απόφοιτος του τμήματος ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ της σχολής ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Στη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε στο πρόγραμμα COSI που διεξήχθη υπό την υποπτεία του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας (Π.Ο.Υ).Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γιάννουλη 19, Ελευθέριο Κορδελιό, Ελλάδα

https://topdiet.gr/

+302315556553

Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 20:00 Σάββατο 10:00 - 14:00 & Κυριακή: Κλειστά

+306970636740

Διαιτολόγοι Διατροφολόγοι Θεσσαλονίκη Βάσση Παρασκευή. Η ομάδα του topdiet.gr αποτελείται από έμπειρους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους, Γυμναστές, Ψυχολόγους με επικεφαλής της ομάδας την Βάσση Παρασκευή η οποία ειδικεύεται στις  Κλινικές περιπτώσεις, στους Παιδιατρικούς ασθενείς και στην Αθλητική διατροφή.Διαβάστε περισσότερα

TOP DIET

Εγνατία 54, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

https://topdiet.gr/

+302310276699

Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 - 20:00 Σάββατο 10:00 - 14:00 & Κυριακή: Κλειστά

+306970636740

Διαιτολόγοι Διατροφολόγοι Θεσσαλονίκη Βάσση Παρασκευή. Η ομάδα του topdiet.gr αποτελείται από έμπειρους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους, Γυμναστές, Ψυχολόγους με επικεφαλής της ομάδας την Βάσση Παρασκευή η οποία ειδικεύεται στις  Κλινικές περιπτώσεις, στους Παιδιατρικούς ασθενείς και στην Αθλητική διατροφή.Διαβάστε περισσότερα

Γράψτε μια αξιολόγηση

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.