Διακοσμητές στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Διακοσμητες Θεσσαλονικη, οι διακοσμητές έχουν σαν αντικείμενο εργασίας τους, τη διακόσμηση διαφόρων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Ο διακοσμητής όταν αναλαμβάνει τη διακόσμηση κάποιας εμπορικής επιχείρησης, το έργο του εστιάζεται στην καλλιτεχνική διακόσμηση του χώρου με βάση τα χαρακτηριστικά των εμπορευμάτων, που θέλει να προβάλει. Έτσι, επιλέγει τα σχέδια και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει ανάλογα με τα αντικείμενα της έκθεσης, δημιουργεί διαφημιστικά πανό, τοποθετεί διακοσμητικά αντικείμενα σε διάφορα σημεία κ.λπ. Επιπλέον, οι διακοσμητές είναι δυνατόν να ασχολούνται και με το σχεδιασμό και την τοποθέτηση διαφημιστικών επιγραφών και πινακίδων με την επωνυμία της επιχείρησης ή των εμπορευμάτων ή ακόμη και με τη σχεδίαση και την καλλιτεχνική διακόσμηση του εσωτερικού χώρου της επιχείρησης και των βάθρων των εκθεμάτων. Επίσης, μπορεί να ασχολούνται με την καλλιτεχνική διαμόρφωση προθηκών σε μουσεία, χώρους τέχνης, εκθεσιακά κέντρα κ.λπ. Τελος, οι διακοσμητές αναλαμβάνουν και την ενοικίαση ή την αγορά των αναγκαίων ειδών ή του απαραίτητου υλικού και αναπτύσσουν συνεργασίες με αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων, ζωγράφους, επιγραφοποιούς, σκιτσογράφους και άλλους επαγγελματίες συναφών ειδικοτήτων.

Συνθήκες Εργασίας:
Οι διακοσμητές εργάζονται τόσο σε γραφείο, όπου ετοιμάζουν τα σχέδια, όσο και στους χώρους, όπου πρόκειται να εφαρμόσουν τις καλλιτεχνικές ιδέες τους. Το ωράριό τους προσαρμόζεται συνήθως στις ανάγκες των πελατών τους. Επίσης, οι διακοσμητές χρειάζεται να μετακινούνται συχνά προκειμένου να παρακολουθούν επιμορφωτικά σεμινάρια και να ενημερώνονται για τις τάσεις που παρατηρούνται στο χώρο του.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Απαιτείται φαντασία, δημιουργικότητα, καλλιτεχνική ευαισθησία, ικανότητα συνδυασμού χρωμάτων και σχημάτων και ικανότητα αντίληψης του χώρου. Επίσης, η επιδεξιότητα στη χρήση ειδικού λογισμικού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο συνδυασμό των διαφόρων υλικών, αλλά και η ενημέρωση για τις καλλιτεχνικές τάσεις που επικρατούν σε άλλες χώρες θεωρούνται απαραίτητες προϋποθέσεις για την ενασχόληση με το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Σπουδές:
Δεν απαιτούνται ειδικές σπουδές στην ειδικότητα αυτή.

Επαγγελματικά Δικαιώματα:
Δεν απαιτείται ειδική άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
Μπορεί να εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος ή εξωτερικός συνεργάτης σε γραφεία που αναλαμβάνουν διακοσμήσεις και διαφημιστικές εταιρείες, ως ελεύθερος επαγγελματίας αναπτύσσοντας συνεργασίες με εμπορικά καταστήματα, κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων, εκθεσιακούς χώρους (π.χ. επίπλων, αυτοκινήτων), μουσεία, αίθουσες τέχνης, πινακοθήκες, περιοδικά διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τηλεοπτικούς σταθμούς, θέατρα κ.ά.

Πηγές Πληροφόρησης:
Σχολές Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΑΕΔ, Πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Πειραιώς 52, Αθήνα, τηλ.: 210-5240419, http://www.oaed.gr

ΕΞΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Κομνηνών 78, Καλαμαριά, Ελλάδα

+306977056609

Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00 Σάββατο και Κυριακή Κλειστά

Διακοσμητές: Διακοσμήτρια Εξάρχου Κωνσταντίνα Architecture & Interior Designer Σπούδασε Interior Architecture & Design στο University of Central Lancashire (UCLan) Σπούδασε Architecture στο AAS Thessaloniki, UCLAN University of LancashireΔιαβάστε περισσότερα