Είδη υγιεινής πλακάκια στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Ειδη υγιεινης πλακακια Θεσσαλονικη, τα είδη υγιεινής πλακάκια είναι καταστήματα που προμηθεύουν επαγγελματίες πλακάδες με τα απαραίτητα υλικά ώστε να διαμορφώσουν χώρους όπως μπάνια, λουτρά κα.

Ο Πλακάς

Ορισμός: Οι επαγγελματίες του κλάδου αυτού είναι εξειδικευμένοι τεχνίτες, που εργάζονται για την κατασκευή, συντήρηση ή ανακαίνιση κτιρίων, οικιστικών συγκροτημάτων και άλλων οικοδομικών κατασκευών.

Περιγραφή: Τα είδη υγιεινής πλακάκια και γενικά όσοι ασκούν τα επαγγέλματα οικοδομής απασχολούνται σε κατασκευές και επισκευές κτιρίων, σε δημόσια και ιδιωτικά δομικά έργα που πραγματοποιούνται από διάφορες δημόσιες υπηρεσίες και την τοπική αυτοδιοίκηση (νοσοκομεία, σχολεία, υπουργεία, οργανισμούς), σε κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρίες, σε εργοστάσια, βιομηχανίες, στην οικοδομή, ή ακόμη μπορεί να εργάζονται ανεξάρτητα ως ελεύθεροι επαγγελματίες αναλαμβάνοντας μικρά ή μεγαλύτερα έργα.
Ειδικότερα ο πλακάς τοποθετεί είδη υγιεινής πλακάκια ή πλάκες στις επιφάνειες των δωματίων, του λουτρού, της κουζίνας, της βεράντας ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο χρειαστεί.
Τα είδη υγιεινής πλακάκια και γενικά ο πλακάς για τη συγκεκριμένη εργασία προετοιμάζει την επιφάνεια που θα δεχτεί την πλακόστρωση (τοίχο ή δάπεδο), εξομαλύνει τυχόν κοιλότητες και προεξοχές της επιφάνειας και με μεγάλη προσοχή και σχολαστικότητα της δίνει τις κατάλληλες κλίσεις (αλφαδιές) με τη βοήθεια της αεροστάθμης (αλφαδιού).
Βρέχει τα πλακάκια και στην πίσω επιφάνειά τους τοποθετεί κονίαμα ή ειδική κόλλα και, αφού τοποθετήσει κάθε πλακάκι στη θέση που πρέπει, το χτυπάει ελαφρά να σταθεροποιηθεί και ευθυγραμμίζει τις σειρές χρησιμοποιώντας αλφάδι. Κόβει τα πλακάκια στο σχήμα που χρειάζεται για την επικάλυψη γωνιών ή την τοποθέτησή τους γύρω από δομικά στοιχεία (κολώνες) και σταθερά αντικείμενα (βρύσες, σαπουνοθήκες) και τέλος, καλύπτει τις ενώσεις αυτών με ειδικό στόκο (αρμόστοκο).
Στις επιστρώσεις δαπέδων με πλάκες, χρησιμοποιεί πάντοτε την ίδια τεχνική τοποθέτησης, αλλά για συγκολλητική ύλη χρησιμοποιεί μόνο τσιμεντοκονίαμα.

Προϋποθέσεις άσκησης: Δεν απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Χαρακτηριστικά:
Νομοθετική κατοχύρωση:

Εκπαίδευση: Τα οικοδομικά επαγγέλματα απαιτούν σωματική αντοχή, καλή υγεία, επιδεξιότητα στις κινήσεις, σωματική δύναμη και αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Οι τεχνίτες αυτοί πρέπει να έχουν σωστή αντίληψη του χώρου, μεράκι, καλαισθησία και λεπτότητα, καθώς και την ανάλογη πείρα για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν μια σωστή κατασκευή. Χρειάζεται ακόμη, να είναι συνεργάσιμοι, προσεκτικοί, ακριβείς και σχολαστικοί, με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια στη δουλειά τους.

Σπουδαιότητα: Τα οικοδομικά επαγγέλματα απαιτούν σωματική αντοχή, καλή υγεία, επιδεξιότητα στις κινήσεις, σωματική δύναμη και αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Οι τεχνίτες αυτοί πρέπει να έχουν σωστή αντίληψη του χώρου, μεράκι, καλαισθησία και λεπτότητα, καθώς και την ανάλογη πείρα για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν μια σωστή κατασκευή. Χρειάζεται ακόμη, να είναι συνεργάσιμοι, προσεκτικοί, ακριβείς και σχολαστικοί, με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια στη δουλειά τους.

Μέλλον: Τα επαγγέλματα αυτά συνδέονται με την οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα της χώρας μας, που μέχρι πρόσφατα παρουσίαζε ύφεση. Ο προγραμματισμός όμως αρκετών δημόσιων έργων και τα αναπτυξιακά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους, δημιουργούν αισιόδοξες προοπτικές απασχόλησης. Στην ελεύθερη αγορά, πάντοτε υπάρχει η ανάγκη για καλούς και έμπειρους τεχνίτες των παραπάνω ειδικοτήτων στους τομείς της εξ ολοκλήρου κατασκευής, ανακαίνισης ή διακόσμησης κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Οι τεχνίτες που διακρίνονται για τη σωστή δουλειά τους μπορούν να εξελιχθούν επαγγελματικά και οικονομικά μέσω της υποστήριξης των πελατών ή των συνεργατών τους.
Οι αποδοχές τους είναι ικανοποιητικές, αλλά μπορεί να παρουσιάσουν μεγάλη διακύμανση ανάλογα με τα προσόντα και τη δραστηριότητα του κάθε επαγγελματία.

Περιβάλλον ενασχόλησης: Τα επαγγέλματα αυτά ασκούνται συνήθως από εμπειρικούς τεχνίτες, γύρω από τους οποίους απασχολείται ένας μεγάλος αριθμός ανειδίκευτων, μαθητευόμενων εργατών.

Επαγγελματικές συνθήκες: Η εργασία των επαγγελματιών που απασχολούνται στις εργασίες οικοδομής είναι χειρωνακτική, κουραστική, σκληρή και σχετικά επικίνδυνη. Συχνά εργάζονται σε δύσκολες ή και επικίνδυνες ακόμα συνθήκες σε ανοικτό χώρο (οικοδομή, σκαλωσιές, εξωτερικοί χώροι) και είναι εκτεθειμένοι σε απρόβλεπτες καιρικές καταστάσεις. Μερικές φορές χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους, όταν αναλαμβάνουν κάποια δουλειά σε άλλον τόπο.

Επαγγελματικές οργανώσεις: Ο συλλογικός φορέας που εκπροσωπεί τα επαγγέλματα αυτά είναι το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Γενικά σχόλια: Τα οικοδομικά επαγγέλματα είναι βασικά χειρωνακτικά, αλλά οι τεχνίτες μετρούν, υπολογίζουν, ελέγχουν κι ακόμη, προτείνουν ή επινοούν ιδέες όταν χρειάζεται ή το απαιτεί η φύση του έργου που αναλαμβάνουν.
Το πνεύμα συνεργασίας κι ομαδικής δουλειάς πρέπει να χαρακτηρίζει τον τεχνίτη-επαγγελματία, αφού κατά τη διάρκεια της εργασίας του έρχεται σε επικοινωνία με τους πελάτες, τους υπόλοιπους τεχνίτες, τους προμηθευτές υλικών, τους εργολάβους, τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς.
Η υπευθυνότητα, η συνέπεια, η καλαισθησία, η σημασία στη λεπτομέρεια και η ακρίβεια στην κατασκευή του τεχνίτη-επαγγελματία είναι στοιχεία που αναγνωρίζονται από τους πελάτες και μπορούν να τον προωθήσουν στο επάγγελμά του.

Πηγή πληροφόρησης: http://www.epil.gr/epaggelmata/kataskwvon_kai_domikon_ergon/plakas.htm

ΔΑΝΟΣ

Αγίας Τριάδος 7, Σταυρούπολη, Ελλάδα

http://www.danos.com.gr/

+302310653796

Δευτέρα,Τετάρτη 08:30-19:30, Τρίτη,Πέμπτη,Παρασκευή 08:30-20:30, Σάββατο 08:30-14:00

Είδη υγιεινής πλακάκια: Καλώς ήρθατε στην εταιρία “δάνος”! Στο δικτυακό μας τόπο μπορείτε να δείτε ενδεικτικά τα προιόντα μας, όπως έπιπλα μπάνιου και είδη υγιεινής, καθώς και να ενημερωθείτε για την πολιτική ποιότητας της εταιρίας μας.Διαβάστε περισσότερα