Επιδιορθώσεις ρούχων στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Επιδιορθωσεις ρουχων Θεσσαλονικη, οι επιδιορθώσεις ρούχων – Ράφτης κατασκευάζει χειροποίητα ρούχα ή διορθώνει αυτά του εμπορίου, με βάση κάποιο σχέδιο και σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη. Αρχικά συζητά με τον πελάτη για το σχέδιο, συμφωνεί την τιμή και καθορίζει τον χρόνο παράδοσης του ενδύματος. Οι επιδιορθώσεις ρούχων – Ράφτης συχνά, δίνει τη γνώμη του για το σχέδιο που ταιριάζει στον τύπο του κάθε πελάτη, παίρνει τα μέτρα του σώματος και, σύμφωνα με τα μέτρα αυτά, κατασκευάζει ένα πρότυπο σχέδιο από χαρτί και κόβει το ύφασμα. Στη συνέχεια συναρμολογεί τα κομμάτια του υφάσματος, τα τρυπώνει και κάνει πρόβες για να διορθώσει τυχόν ατέλειες ή ελαττώματα. Ράβει το ύφασμα στην τελική του μορφή και, τέλος, σιδερώνει το έτοιμο ρούχο.

Οι επιδιορθώσεις ρούχων – Ράφτης, πολλές φορές χρειάζεται να αντιγράψει κάποιο σχέδιο, να το μεγεθύνει ή να το μικρύνει στα μέτρα που χρειάζεται. Όταν για την κατασκευή των ενδυμάτων εργάζονται πολλά άτομα, τότε ο καθένας εκτελεί ένα μέρος της εργασίας που απαιτείται για την ολοκλήρωση της ραφής του ενδύματος. Οι επιδιορθώσεις ρούχων – μόδιστρος ειδικεύεται, άλλος στο κόψιμο, άλλος στη συναρμολόγηση των κομματιών, άλλος στο γάζωμα στη ραπτομηχανή φορεμάτων, πουκαμίσων, σακακιών ή παντελονιών.

Εξοπλισμός και Μέσα: Οι επιδιορθώσεις ρούχων – Ράφτης, σαν βασικά εργαλεία για την άσκηση του επαγγέλματος είναι η ραπτομηχανή, το ηλεκτρικό σίδερο, το ψαλίδι, οι καρφίτσες, οι βελόνες και κλωστές, ο πάγκος κοπής, σχεδιασμού και σιδερώματος του υφάσματος.

Προϋποθέσεις Άσκησης Επαγγέλματος: Για να εργαστεί κάποιος ως επιδιορθώσεις ρούχων – Ράφτης, απαιτείται άδεια ελεύθερου επαγγέλματος.

Απαιτούμενη Εκπαίδευση: Οι επιδιορθώσεις ρούχων – Ράφτης μπορεί να είναι απόφοιτος των Σχολών Μαθητείας ή Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ. Μπορεί επίσης να σπουδάσει σε διάφορα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών ή να αποκτήσει εμπειρία κοντά σε ειδικευμένο τεχνίτη, αν εργάζεται ιδιωτικά.

Απαιτούμενες Δεξιότητες: Για το επάγγελμα του επιδιορθώσεις ρούχων – Ράφτης απαιτείται:

Δεξιοτεχνία στη λεπτή, χειρωνακτική εργασία
Ικανότητα να εργάζεται με προσοχή
Ακρίβεια και μέθοδο
Δημιουργική φαντασία
Υπομονή, δημιουργικότητα, ευελιξία
Υπολογιστική ικανότητα
Σωστή αντίληψη των μορφών και των σχημάτων
Καλλιτεχνική ευαισθησία
Καλό γούστο και πνεύμα συνεργασίας
Ευγένεια και κοινωνικότητα.
Επαγγελματικές Προοπτικές: Η βιομηχανία του έτοιμου και του εισαγόμενου ενδύματος έχει υποσκελίσει τη βιοτεχνική και ατομική παραγωγή, με αποτέλεσμα το επάγγελμα -ιδιαίτερα με την παραδοσιακή του μορφή- να περνάει κρίση. Οι τεχνίτες μπορούν ευκολότερα να αναζητήσουν και να βρουν εργασία στις βιοτεχνίες και βιομηχανίες ετοίμων ενδυμάτων. Ο Ράφτης μπορεί επίσης να απασχοληθεί και σε νοσοκομεία ή στρατιωτικές υπηρεσίες.

Οι μηνιαίες οικονομικές αποδοχές του Ράφτη, συναρτώνται με την προσωπική δράση και τα προσόντα του. Σε γενικές γραμμές θεωρούνται ικανοποιητικές.

Ο Ράφτης έτοιμων ενδυμάτων μπορεί να εργάζεται σε βιοτεχνία ή βιομηχανία, όπου τα ρούχα κόβονται όλα πάνω σε ένα ορισμένο πρότυπο, ράβονται πανομοιότυπα και ξεχωρίζουν κατά μέγεθος με τα νούμερα. Ακόμη, μπορεί να εξειδικευτεί στο ράψιμο κάποιου είδους ενδύματος, όπως σε ανδρικά, γυναικεία, παιδικά, φασόν, ενδυμασία κληρικών και ιερά άμφια, στρατιωτικές, εθνικές ή τοπικές ενδυμασίες και άλλα.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορεί να ανοίξει δικό του εργαστήριο κοπτικής-ραπτικής, εργαστήριο υψηλής μόδας. Μπορεί να εργάζεται στο σπίτι παίρνοντας δουλειά με το κομμάτι (φασόν), ή να ασχοληθεί με την παραγωγή ενδυμάτων κατά παραγγελία.

Εργασιακές Συνθήκες και Περιβάλλον: Οι επιδιορθώσεις ρούχων – Ράφτης συχνά έχει άγχος προκειμένου να ικανοποιήσει τον πελάτη και να παραδώσει την παραγγελία μέσα στο διάστημα που έχει συμφωνήσει μαζί του. Η εργασία είναι χειρωνακτική και αρκετά κουραστική, καθώς ο ράφτης τον περισσότερο χρόνο εργάζεται σκυμμένος επάνω από το ύφασμα που ράβει, ή στη μηχανή που γαζώνει. Επίσης, η στάση του σώματος προκαλεί συχνά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, ενώ “επίπονη” είναι η εργασία και για την όραση.

Ο Ράφτης εργάζεται σε κλειστό χώρο, σε εργαστήριο μόνος ή με βοηθούς, ή σε μεγάλη αίθουσα παραγωγής έτοιμων ενδυμάτων με πολλούς συναδέλφους του. Το περιβάλλον εργασίας είναι θορυβώδες όταν λειτουργούν πολλές μηχανές αλλά και ανθυγιεινό, γιατί το χνούδι από τα διάφορα υφάσματα και τις κλωστές, μπορεί να προκαλέσει στους εργαζομένους αλλεργικές αντιδράσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις το ωράριο απασχόλησης δεν είναι συγκεκριμένο και εξαρτάται από το φόρτο εργασίας.

Πηγή πληροφοριών: http://edujob.gr

Η ΜΟΔΙΣΤΡΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Γαμβέττα 75, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

http://www.modistrageorgia.gr

+302310850622

Ωράριο καταστημάτων και Κυριακή Κλειστά

+306943515881

Επιδιορθώσεις ρούχων: Στη Θεσσαλονίκη στην οδό Γαμβέττα 75 βρίσκεται το ραφείο της κυρίας Γεωργίας και σας προσκαλεί να ράψετε το ρούχο της αρεσκείας σας στις πιο προσιτές τιμές! Οι υπηρεσίες του ραφείου είναι: Μεταποιήσεις ενδυμάτων Ραφή κατά παραγγελία Νυφικά Καλύμματα κουρτίνες Θεατρικά και στολέςΔιαβάστε περισσότερα