Γραφεία Τελετών στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Γραφεια τελετων Θεσσαλονικη, τα γραφεία τελετών ο εργολάβος επικήδειων τελετών, ασχολείται με την έκδοση της άδειας ταφής του νεκρού, όπως επίσης με την προετοιμασία και φροντίδα για όλες τις διαδικασίες της σχετικής τελετής. Πιο συγκεκριμένα, ο εργολάβος κηδειών έχει ως κύρια επαγγελματική ενασχόληση τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών για την τέλεση μνημόσυνων και κηδειών, την αγορά φέρετρου και παραλαβή του νεκρού, την έκδοση και επικόλληση αγγελιών θανάτου και κηδείας, την περιποίηση και το ντύσιμο του νεκρού, την προετοιμασία των απαραίτητων εγγράφων για την κηδεία, το στολισμό της εκκλησίας, τη μεταφορά του νεκρού στην εκκλησία και στον τόπο ταφής, τον ενταφιασμό, το κέρασμα των παρισταμένων στην κηδεία και την τήρηση βιβλίου συλλυπητηρίων. Οι εργασίες του στις τελετές μνημόσυνων είναι: έκδοση και επικόλληση αγγελτηρίων για το μνημόσυνο, στολισμός εκκλησίας, προετοιμασία του δίσκου μνημόσυνου, τήρηση καταλόγου παρευρισκομένων στην τελετή, διανομή των κολλύβων, κέρασμα. Για την άσκηση τέλος του επαγγέλματος αυτού απαιτείται η διάθεση νεκροφόρας, κηροπηγίων και καντηλιών, χαλιών, σκαμνιών, φέρετρων, σεντονιών, σάβανων, υποβάθρων και βάθρων.

Συνθήκες Εργασίας:
Στα γραφεία τελετών οι συνθήκες εργασίας του εργολάβου κηδειών χαρακτηρίζονται ως ανθυγιεινές, αγχώδεις και αρκετά καταθλιπτικές, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ωράριο εργασίας και μπορεί να κληθεί οποιαδήποτε ώρα του εικοσιτετραώρου και να αρχίσει τις σχετικές εργασίες αμέσως. Ο εργολάβος κηδειών εργάζεται σε κλειστό χώρο είτε ατομικά, είτε ομαδικά, ενώ πολλές φορές χρειάζεται να μετακινηθεί αρκετά μακριά από την έδρα του, για να αναλάβει τις διαδικασίες ή ακόμη να μεταφέρει με δικά του μέσα το νεκρό από το σημείο θανάτου στον τόπο ταφής,. Το επάγγελμα αυτό είναι δύσκολο, χωρίς αίγλη, και απαιτεί ιδιαίτερη ψυχική αντοχή και συναισθηματική ισορροπία.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Στα γραφεία τελετών ο εργολάβος κηδειών πρέπει να χαρακτηρίζεται από οργανωτικές ικανότητες, δυναμισμό και να διαθέτει πνεύμα συνεργασίας για να μπορεί να συντονίζει όλες τις απαραίτητες δραστηριότητες που πρέπει να γίνουν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ο εργαζόμενος στο χώρο των τελετών πρέπει να χαρακτηρίζεται από κοινωνική επιδεξιότητα, συναισθηματική ωριμότητα και ευαισθησία. Ακόμη, για την επαφή του με τους πελάτες του που γίνονται κάτω από ιδιαίτερες συναισθηματικές και ψυχολογικές συνθήκες, χρειάζεται να διαθέτει την απαραίτητη σοβαρότητα και κατανόηση, να είναι διακριτικός, υπομονετικός και να φέρεται με το σεβασμό και τους τρόπους που αρμόζει στην περίσταση.

Σπουδές:
Για την άσκηση του επαγγέλματος αυτού δεν απαιτούνται ιδιαίτερες σπουδές. Αρκεί η πρακτική άσκηση και η εκμάθηση του κύκλου εργασιών κοντά σε έναν επαγγελματία.

Επαγγελματικά Δικαιώματα:
Δεν υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα του Εργολάβου Κηδειών.

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
Στα γραφεία τελετών μπορεί να απασχοληθεί κάποιος, ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας δικό του γραφείο ή ως υπάλληλος σε γραφεία κηδειών με κανονική ή μερική απασχόληση. Είναι ένα επάγγελμα με χαμηλό κοινωνικό γόητρο, που δεν επιθυμεί να ασκήσει μεγάλος αριθμός ατόμων, με αποτέλεσμα όσοι το επιλέξουν να έχουν σταθερή απασχόληση και καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας, με σχετικά καλές αποδοχές, ανάλογα και με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Πηγές Πληροφόρησης:
Σωματείο Εργατών Επικήδειων Τελετών: Τριβωνιανού 29, 11636 Αθήνα
τηλ.: 210-9225364, 210-9230978.

ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μαρασλή 78, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

https://www.teleton-grafeio.gr/

+302310919530

24ωρη εξυπηρέτηση

+306940880855

Αρχές του 1970. Το όραμα του παππού Κωνσταντίνου να διαφοροποιηθεί από τα γραφεία τελετών της εποχής και να δημιουργήσει ένα πρότυπο γραφείο τελετών, γίνεται πραγματικότητα.Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΝΗΣ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ & ΥΙΟΣ

Στρατηγού Μακρυγιάννη 53, Σταυρούπολη, Ελλάδα

http://www.baboulas.gr/

+302310666116

1976  Τα γραφεία τελετών Φάνη Μπαμπούλα ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη. Η ιστορία μας ξεκινά. 1986  Ο Φάνης Μπαμπούλας συνεχίζει την επαγγελματική του δραστηριότητα με απόλυτη επιτυχία.Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΝΗΣ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 72, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

http://www.baboulas.gr/

+302310841530

Δευτέρα - Κυριακή ανοιχτά 24ώρες

+302310869251

1976 Ίδρυση στην Θεσσαλονίκη του πρώτου Γραφείου Τελετών από τον Φάνη Μπαμπούλα. Η ιστορία μας ξεκινά. 1986 Ο Φάνης Μπαμπούλας συνεχίζει την επαγγελματική του δραστηριότητα με απόλυτη επιτυχία.Διαβάστε περισσότερα