ARMONIA

Κέντρα αποκατάστασης: ARMONIA

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Εστίαση: Η συμβολή της διατροφής στην διατήρηση και προαγωγή της υγείας είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Μέσα από πληθώρα μελετών ερευνητές έχουν αποδείξει την αξία της ισορροπημένης διατροφής τόσο για την πρόληψη όσο και για τη θεραπεία νοσημάτων ενώ παράλληλα θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη διατήρηση της δημόσιας υγείας. Ο λόγος που τα τελευταία χρόνια η διατροφή αποτελεί όλο και περισσότερο στόχο αρκετών δραστηριοτήτων οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένας από τους ευκολότερα τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου. Η υιοθέτηση σήμερα του «Δυτικού τύπου» διατροφής σε αρκετές χώρες, η υπερκατανάλωση τροφής, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και το κάπνισμα έχουν οδηγήσει στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία και διάφορες μορφές καρκίνου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πάνω από το 50% των θανάτων και της ανικανότητας που προκαλούνται από εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιαγγειακές παθήσεις θα μπορούσαν να προληφθούν με τη μείωση παραγόντων κινδύνου όπως η διατροφή, η υψηλή χοληστερόλη και αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία και το κάπνισμα.

Ο προστατευτικός ρόλος της Μεσογειακής διατροφής έναντι καρδιαγγειακών και μεταβολικών νοσημάτων καθώς επίσης και ορισμένων μορφών καρκίνου έχει αποδειχθεί από πολυάριθμες επιδημιολογικές μελέτες. Στοιχεία επίσης αποδεικνύουν ότι οι δείκτες θνησιμότητας στις Μεσογειακές περιοχές είναι χαμηλότεροι από εκείνες άλλων περιοχών, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ή στις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες.

Με τον όρο Μεσογειακή Διατροφή αναφερόμαστε στις ειδικές διατροφικές συνήθειες ορισμένων περιοχών της λεκάνης της Μεσογείου που αναπτύχθηκαν τη δεκαετία του 1960. Η Μεσογειακή διατροφή αν και παρουσιάζει διαφορές μεταξύ των χωρών της Μεσογείου έχει κάποια γενικά χαρακτηριστικά :

•         Υψηλή́ αναλογία μονοακόρεστων προς κορεσμένα λιπαρά οξέα

•         Μέτρια πρόσληψη αιθανόλης (κυρίως κόκκινου κρασιού)

•         Υψηλή κατανάλωση λαχανικών

•          Υψηλή κατανάλωση δημητριακών (συμπεριλαμβανομένου και του ψωμιού)

•         Υψηλή κατανάλωση φρούτων

•         Υψηλή κατανάλωση οσπρίων

•         Χαμηλή κατανάλωση κρέατος και των προϊόντων του

•         Μέτρια κατανάλωση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων

Βασικό επίσης χαρακτηριστικό της Μεσογειακής διατροφής αποτελεί η συνολική πρόσληψη λίπους 30-40% προερχόμενη από την κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών οξέων κύρια πηγή των οποίων αποτελεί το ελαιόλαδο. Η συμμόρφωση με το πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής έχει αποδειχθεί σε πολυάριθμες  μελέτες ότι μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση αρτηριακής υπέρτασης  ενώ όσο πιο αυστηρά τηρεί κανείς τα χαρακτηριστικά της μειώνει τον κίνδυνο της ολικής και καρδιαγγειακής θνησιμότητας καθώς επίσης και  της θνησιμότητας από καρκίνο. Μέσα από την κατανάλωση επίσης 5 ή περισσοτέρων μερίδων φρούτων καθώς επίσης και 3 τουλάχιστον μερίδων  λαχανικών ο κίνδυνος για στεφανιαία νόσο μειώνεται αισθητά. Σημαντική όμως φαίνεται να είναι και η κατανάλωση ψαριού αφού μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού ενώ δρα προστατευτικά έναντι καρδιαγγειακών και άλλων παθήσεων όπως επίσης και η λήψη ω-3 λιπαρών οξέων, πλήρων δημητριακών, βιταμίνης E και C, φυτικών ινών, β-καροτίνης και φυλλικού οξέος.

Ο ευεργετικός ρόλος λοιπόν των φρούτων, των λαχανικών, των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και άλλων τροφίμων είναι σαφής μέσα από μια πλειάδα ερευνών. Αντίθετα ιδιαίτερα βλαπτική επίδραση έχουν τα τρανς-λιπαρά τα οποία είναι υπεύθυνα για την αύξηση της LDL χοληστερόλης και την μείωση της HDL ενώ αυξάνουν τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.

Το συμπέρασμα που προκύπτει λοιπόν από τις περισσότερες έρευνες είναι ότι απαιτείται μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, πλήρη δημητριακά, ξηρούς καρπούς, όσπρια, ψάρι ,και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά. Δηλαδή μια διατροφή με υψηλά ποσά φυτικών ινών, μέτρια ποσά πολυακόρεστων και μονοακόρεστων και όσο μεγαλύτερο περιορισμό των έτοιμων τυποποιημένων φαγητών, πλούσια σε κορεσμένα και ιδίως trans λιπαρά οξέα, απλά εξευγενισμένα σάκχαρα και υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’ όψιν πλήθος στοιχείων μέσα από έγκυρες και αξιόπιστες μελέτες που επιβεβαιώνουν τα αδιαμφισβήτητα οφέλη και την αξία της Μεσογειακής διατροφής τόσο στην πρόληψη όσο και στην αποκατάσταση ασθενειών δεν θα μπορούσαμε όλοι εμείς στην Αρμονία να μην ακολουθήσουμε απόλυτα πιστά το πρότυπο και τους κανόνες της στηρίζοντας τους ασθενείς μας με τον καλύτερο και πιο φυσικό τρόπο αξιοποιώντας τα εκλεκτά προϊόντα που μας χαρίζει σε αφθονία η ελληνική γη.

Η Αρμονία διαθέτει μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με υπερσύγχρονο ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό καθώς και ειδικά διαμορφωμένα μπάνια για τους ασθενείς με κινητικά ελλείμματα. Στους ηλιόλουστους χώρους του κτιρίου μπορείτε να αισθανθείτε άνετα, απολαμβάνοντας τη φιλοξενία και το οικογενειακό περιβάλλον της Αρμονίας.  Οι συγγενείς και τα οικεία πρόσωπα των ασθενών μπορούν να βρίσκονται καθημερινά κοντά τους χρησιμοποιώντας, χωρίς καμία επιβάρυνση, το λεωφορείο της Αρμονίας για τη μεταφορά τους.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 • Art Therapy:

Από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας η τέχνη χρησιμοποιήθηκε τόσο ως μέσο επικοινωνίας, όσο και για θεραπευτικούς σκοπούς. Μέσω της εικαστικής δραστηριότητας προσφέρεται στα μέλη της ομάδας ένας διαφορετικός τρόπος έκφρασης, μια διαφορετική γλώσσα η οποία δεν περιορίζει την εκδήλωση των συναισθηματικών προβληματισμών τους. Αντιθέτως κρίνεται αναγκαία η χρήση της όταν τα άτομα δε βρίσκουν δίοδο να επικοινωνήσουν μέσω του λόγου.

Στην ομάδα εικαστικής ψυχοθεραπείας μπορούν να συμμετέχουν ασθενείς κάθε ηλικίας χωρίς να απαιτείται κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο . Εκεί ο χρόνος αξιοποιείται με τη δημιουργία (π.χ. ζωγραφική, σχέδιο, κολλάζ κ.α) και τη συζήτηση διαμέσου  της οποίας επιτυγχάνεται η αυτογνωσία και η προσωπική ανάπτυξη.  Οι συμμετέχοντες μέσα από την ομαδική διαδικασία έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν τις ανησυχίες τους και να καλλιεργήσουν δεξιότητες προσεγγίζοντας έτσι ολοένα και περισσότερο την κοινωνική τους επανένταξη.

 • Εργοθεραπεία:

Εργοθεραπεία είναι η ειδικότητα η οποία μέσα από τη χρήση επιλεγμένων και στοχοκατευθυνόμενων δραστηριοτήτων, σε άτομα που η λειτουργικότητα τους έχει περιορισθεί από σωματικό τραυματισμό ή ασθένειας ή άλλα αίτια, αποσκοπεί στην ανάπτυξη της ανεξάρτητης, λειτουργίας και στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη τους.

Ο ρόλος της Ε/Θ στο Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΡΜΟΝΙΑ»,  σε συνεργασία με τις άλλες ειδικότητες του κέντρου μας και τη συνεχή εποπτεία του Φυσιάτρου είναι να αξιολογήσει, να σχεδιάσει και να εφαρμόσει εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα με απώτερο στόχο τη βελτίωση της αυτονομίας του στη καθημερινή ζωή και τη καλύτερη κοινωνική επανένταξη.

Μετά τη παραπομπή του ασθενή από τον θεράπων φυσίατρο στην εργοθεραπεία γίνεται πλήρως αξιολόγηση σε:

 • Κινητικές δεξιότητες (αδρές και λεπτές κινήσεις)
 • Γνωστικές δεξιότητες (μνήμη – προσοχή – συγκέντρωση – προσανατολισμό σε χώρο και χρόνο – κρίση – ικανότητα επίλυσης προβλημάτων κ.α. )
 • Αισθητηριακές δραστηριότητες ( οπτική – απτική – οσφρητική – ακουστική αντίληψη – στερεογνωστία – σωματογνωσία κ.α.)
 • Δραστηριότητες καθημερινές ζωής ( προσωπική υγιεινή – σίτιση – ένδυση – απόδυση – μεταφορές – μπάνιο – νοικοκυριό κ.α.)

Η συνολική προσπάθεια της Ε/Θ για την αποκατάσταση των ασθενών ολοκληρώνεται με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη σωστή διαρρύθμιση και τροποποίηση του χώρου με τις κατάλληλες προσαρμογές για τη διευκόλυνση και ανεξαρτητοποίηση τους. Το τμήμα διαθέτει ένα ειδικά διαμορφωμένο και ευχάριστο χώρο εξοπλισμένο με ποικιλία βοηθημάτων και τεχνικών μέσων προφέροντας κίνητρα στον ασθενή.

 • Λογοθεραπεία:

Στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΑΡΜΟΝΙΑ», το τμήμα Λογοθεραπείας αντιμετωπίζει περιστατικά που παρουσιάζουν διαταραχές στον λόγο (αφασία) και την ομιλία (δυσαρθρία), την φωνή (δυσφωνία) και την κατάποση (δυσφαγία). Σχεδιάζεται ατομικό θεραπευτικό πρόγραμμα για τον κάθε ασθενή σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά της πάθησης.

Επίσης, οργανώνονται ομαδικές θεραπείες με ασθενείς που έχουν βελτίωση και είναι πιο λειτουργικοί με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας και την κοινωνική αλληλεπίδραση, που τους βοηθά στην ομαλότερη κοινωνικοποίηση και κατ’ επέκταση, στην επανένταξη τους στην καθημερινή ζωή.

Για τους ασθενείς με δυσφαγία που κρίνεται ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης του μηχανισμού κατάποσης, σε συνεργασία με Ωτορινολαρυγγολόγο, διενεργείται ενδοσκοπική μελέτη κατάποσης με οπτικές ίνες (FEES).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Λογοθεραπευτής συμμετέχει στην συνάντηση της διεπιστημονικής ομάδας όπου αξιολογούνται οι ανάγκες του ασθενή και διαμορφώνεται το θεραπευτικό πλάνο, καθώς και η συχνότητα και η διάρκεια των θεραπειών.

 • Υδροθεραπεία:

Το Πρότυπο Κέντρο Αποθεραπείας «ΑΡΜΟΝΙΑ» διαθέτει καταρτισμένους θεραπευτές και γυμναστές που εφαρμόζουν εξατομικευμένα προγράμματα θεραπείας βασισμένα στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή.

Με βάση την κατάλληλη υποδομή του χώρου ( πισίνα 2 επιπέδων ), τον ειδικό εξοπλισμό (που περιλαμβάνει υδρομασάζ, ηλεκτρικό γερανό, δινόλουτρα, ειδικούς πλωτήρες) αλλά και την εξειδίκευση των θεραπευτών σε υδροθεραπευτικές τεχνικές επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό για την αποκατάσταση των ασθενών.

Στο Κέντρο εφαρμόζονται θεραπευτικές τεχνικές όπως: Bad Ragaz Ring Method, Halliwick. Aqua Pilates Dynafloat και σε συνδυασμό με τη χρήση των ευεργετικών ιδιοτήτων του νερού επιτυγχάνεται η σταδιακή αυτονόμηση του ασθενή μέσα από τη βελτίωση των κινητικών και καρδιοαναπνευστικών λειτουργιών, ισορροπίας, εύρους κίνησης και χαλάρωσης μυών.

Στόχος μας είναι μέσα από ένα πλήρες και ευχάριστο πρόγραμμα θεραπείας, ο ασθενής να αποκομίσει τα βέλτιστα, ώστε να επιστέψει στις λειτουργικές του συνήθειες.

 • Φυσικοθεραπεία:

Η επιστήμη της  Φυσικοθεραπείαςδημιουργεί όλες τις απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, τόσο για τον ασθενή, όσο και για τον οικογενειακό του περίγυρο. Ο καταρτισμένος πτυχιούχος Φυσικοθεραπευτής πατώντας στέρεα σε κινησιολογικές. εμβιομηχανικές, ανατομικές νευροφυσιολογικές, και βιολογικές βάσεις ανακουφίζει από τον πόνο, ενδυναμώνει, δια τείνει δομές,  επανεκπαιδεύει πάντα με γνώμονα τη λεπτομερή αξιολόγηση και επαναξιολόγηση. Όλα αυτά σε στενή επικοινωνία και συνεργασία με το φυσίατρο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αποκατάστασης.

Στο Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΡΜΟΝΙΑ», σε ένα άκρως ελεγχόμενο, ασφαλές και παράλληλα ευχάριστο περιβάλλον ο ασθενής θα βρει όλες εκείνες τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν σε πρώτη φάση να ανακάμψει και στη συνέχεια να επανενταχθεί σταδιακά στις αυξημένες κινητικές και όχι μόνο ανάγκες της σύγχρονης καθημερινότητας, επαγγελματικής και προσωπικής. Με προηγμένες τεχνικές και μεθόδους, όπως PNFBobath, Manual Therapy, Mulligan, Kinesiotaping η φυσιοθεραπευτική ομάδα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά περιστατικά προερχόμενα από μία ευρεία γκάμα, τόσο νευρολογικής, όσο και μυοσκελετικής φύσεως. Πάντα με σεβασμό στα προσωπικά όρια του εκάστοτε ασθενή.

 • Κοινωνική υπηρεσία:

Η κοινωνική υπηρεσία αποτελεί τον κομβικό τομέα, που συνδέει την ιατρική υπηρεσία του κέντρου με τον ασθενή, το οικογενειακό περιβάλλον και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο κοινωνικός λειτουργός έρχεται σε επαφή με τον ασθενή και την οικογένεια του για:

 • την λήψη κοινωνικού και οικογενειακού ιστορικού.
 • την υποστήριξη και ενθάρρυνση του ασθενούς και της οικογένειας, για συμμετοχή στην προσπάθεια αποκατάστασης του ασθενούς
 • την ενημέρωση για θέματα ασφαλιστικών ταμείων
 • την συνεργασία και προσέγγιση ανθρώπινου δυναμικού διαφόρων φορέων και υπηρεσιών.

Επιπλέον, η κοινωνική υπηρεσία παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία κοινωνικής επανένταξης του ασθενούς, διότι προσπαθεί να εξασφαλίσει τους αναγκαίους όρους, για την ομαλή έξοδο του και την επανένταξη του στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον.

 • Ψυχολογική υποστήριξη:

Η ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών αποκατάστασης αποτελεί σημαντικό παράγοντα της θεραπευτικής διαδικασίας γιατί η σωματική και η ψυχική υγεία είναι έννοιες αλληλένδετες. Το αίσθημα της απώλειας των κινήσεων, της ελευθερίας, και της ανεξαρτησίας, σηματοδοτεί, μια περίοδο κρίσης που χρήζει στήριξης και εξειδικευμένης φροντίδας.

Αρχικά, ο ψυχολόγος αξιολογεί την  παρούσα ψυχική κατάσταση (γνωστικές λειτουργίες, συναίσθημα, συμπεριφορά) δεδομένα που θα θέσουν το εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο. Επιπλέον, παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς αλλά και στους οικείους του πάσχοντα διότι όλοι καλούνται να αντεπεξέλθουν και  να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα. Σημαντική είναι η ενίσχυση της επίγνωσης του/της ασθενούς και έπειτα η διευκόλυνση της διαδικασίας αποδοχής. Επιπλέον η διαρκής ενημέρωση της οικογένειας του πάσχοντος, είναι απαραίτητη στο πλαίσιο της συνεργασίας καθώς έτσι αποφορτίζονται συναισθηματικά και οι ίδιοι.

Εξίσου σημαντική είναι η ενημέρωση και η συμβουλευτική των ασθενών, σε θέματα που έχουν υποστεί αλλαγή όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, η διατροφή και η σεξουαλική συμπεριφορά. Τέλος, στο Κέντρο Αποκατάστασης «ΑΡΜΟΝΙΑ», θεωρούμε σημαντική τη συνεργασία των διαφορετικών ειδικοτήτων στο πλαίσιο της διεπιστημονικής ομάδας για την ολοκλήρωση μιας πιο χρήσιμης και αποτελεσματικής επικοινωνίας με τον/την ασθενή και τα μέλη της οικογένειας του. Έτσι, πραγματοποιούνται συναντήσεις για το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός πλήρους θεραπευτικού προγράμματος με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες του ανθρώπου.

 • Τμήμα Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής:

Το Τμήμα  Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής  του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΑΡΜΟΝΙΑ» εξασφαλίζει  την καλύτερη διατροφική φροντίδα των ασθενών, καθώς η σωστή και εξειδικευμένη βάσει πάθησης διατροφή συμβάλει στην ταχύτερη αποθεραπεία και ανάρρωση καθώς και στη διατήρηση της υγείας μετά την αποκατάσταση.

Αρχικά γίνεται διατροφική αξιολόγηση του ασθενούς , οι ανάγκες του σε σίτιση και ο στόχος σωματικού βάρους . Στη συνέχεια σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς και λαμβάνοντας υπόψη τις διατροφικές προτιμήσεις του ασθενούς, την πάθηση και τις ανάγκες σίτισης, καθώς και την οδό χορήγησης σε συνεργασία με το λογοθεραπευτικό τμήμα, καταρτίζεται εξατομικευμένο διαιτολόγιο. Το διαιτολόγιο επαναξιολογείται και διαμορφώνεται παράλληλα με την πορεία ανάρρωσης του ασθενούς.

Εκτός από την στόχευση του διαιτολογίου στην ταχύτερη ανάρρωση και αποθεραπεία του ασθενούς, στόχος της εξατομικευμένης διαιτολογικής φροντίδας είναι η ρύθμιση του βάρους και του μεταβολισμού, η αποφυγή καταστάσεων υποθρεψίας και η βελτίωση της διατροφικής κατάστασης με στόχο βελτίωση της κινητικής κατάστασης και συνολικά της υγείας του νοσηλευόμενου. Επίσης παρέχεται ενημέρωση και δίνονται διατροφικές συμβουλές στους ασθενείς και τους συνοδούς τους,  τις οποίες πρέπει να υιοθετήσουν και να ακολουθήσουν  μετά την αποκατάσταση τους, τόσο για την περίοδο ανάρρωσης όσο και μετά από αυτή.

Ακόμα στο Τμήμα  Κλινικής Διαιτολογίας και Διατροφής παρευρίσκεται συγκεκριμένες μέρες και ώρες της εβδομάδας διαιτολόγος για εξωτερικούς ασθενείς (μη νοσηλευόμενους). Κατά την επίσκεψη πραγματοποιείται η κλινική συνέντευξη και σωματομετρικός έλεγχος και προκύπτει το διαιτολόγιο λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις και προτιμήσεις, διατροφικές συνήθειες,  επίπεδο σωματικής άσκησης, καθώς και ο επιθυμητός στόχος του ασθενούς.

 • Νοσηλευτική Υπηρεσία:

Η νοσηλευτική ως επιστήμη ανήκει στον κλάδο επιστημών υγείας όπου απευθύνεται στον άνθρωπο, στην οικογένεια και στο κοινωνικό σύνολο.

Αφορά στην παροχή ασφαλούς και υψηλής ποιότητας νοσηλευτικής φροντίδας στους ασθενείας.

Η επιτυχής άσκηση του επαγγέλματος του νοσηλευτή απαιτεί γνωστικές, τεχνικές και διαπροσωπικές δεξιότητες, προϋποθέτει την αλληλεπίδραση και την συνεχή επικοινωνία με τον ασθενή.   Το επίπεδο εκπαίδευσης που διαθέτουν οι νοσηλευτές μας, επηρεάζει την επαγγελματική κρίση τους, έτσι βρισκόμενοι 24 ώρες δίπλα στον ασθενή, έχουν την δυνατότητα να παρέχουν υψηλό επίπεδο νοσηλευτικής φροντίδας.

Οι νοσηλευτές 

εργάζονται με υπομονή   

 • διαθέτουν άρτια κατάρτιση για την αντιμετώπιση και τον ορθό χειρισμό ανθρώπων που νοσούν
 • επιδιώκουν τη βελτίωση της υγείας των νοσηλευομένων
 • φροντίζουν για την ασφάλεια τους
 • προσφέρουν συναισθηματική κάλυψη
 • φροντίζουν για την άνετη διαμονή τους.

 

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

 • ΕΟΠΥΥ
 • ΙΚΑ
 • ΟΑΕΕ
 • ΟΠΑΔ
 • ΤΑΥΤΕΚΩ
 • ΕΤΑΑ

Συναφείς Επαγγελματίες

ΕΥΕΞΙΑ

Εθνική οδός Ν.Μουδανιών - Ν.Καλλικράτεια, . 630 80

https://www.evexia.com/

+302399076700

Ώρες Επισκεπτηρίου : Καθημερινά : 12:00 – 14:00, 18:15 – 20:15

+302310273999

Κέντρα αποκατάστασης: Η ΕΥΕΞΙA είναι μία  σύγχρονη δομή υγείας, με ιατρικές νοσηλευτικές μονάδες, με εξειδικευμένα ιατρικά μηχανήματα, εξοπλισμό αποκατάστασης και έμπειρο προσωπικό που περιθάλπει ασθενείς με κινητικά, γνωσιακά και συμπεριφορικά προβλήματα.Διαβάστε περισσότερα

Γράψτε μια αξιολόγηση

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.