Ουρολόγοι στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Ουρολόγοι:

Ουρολογία είναι μία ειδικότητα της ιατρικής η οποία ασχολείται με το ουροποιογεννητικό σύστημα του ανθρώπου. Το ουρογεννητικό σύστημα αναφέρεται ουσιαστικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Το ουροποιητικό και το γεννητικό σύστημα. Το ουροποιητικό σύστημα περιλαμβάνει τους νεφρούς, ουρητήρες, ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα στους άνδρες στις γυναίκες και στα παιδιά αγόρια και κορίτσια (παιδο-ουρολογία). Στους άνδρες η ουρολογία επεκτείνεται και στον γεννητικό τομέα (ουροποιο – γεννητικό σύστημα), το γεννητικό δηλαδή σύστημα του άνδρα.

Στο γεννητικό σύστημα του άνδρα περιλαμβάνεται και το σεξουαλικό θέμα, η σεξουαλική δηλαδή ζωή του. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει, στον άνδρα και το αγόρι, τον προστάτη αδένα, το πέος και τους όρχεις. Το γεννητικό, λοιπόν, σύστημα του άνδρα μαζί με την σεξουαλική φυσιολογία του άνδρα περιλαμβάνονται στην ειδικότητα του Ουρολόγου και ονομάζεται Ανδρολογία.

Ουρολόγοι:

Τι είναι οι Ουρολόγοι
Σύμφωνα με την Ε.Ο.Ε ως Ουρολόγοι ορίζονται ο ιατροί – χειρούργοι οι οποίοι είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του ουροποιογεννητικού συστήματος και των επινεφριδίων σε ασθενείς οποιασδήποτε ηλικίας και των δύο φύλλων. Σύμφωνα με την Ε.Ο.Ε το ελάχιστο των απαιτουμένων προσόντων ενός ουρολόγου είναι:

  • Πτυχίο Ιατρικής Σχολής αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου
  • Άδεια εξασκήσεως Ιατρικού επαγγέλματος
  • Ολοκλήρωση της ειδικότητας της Ουρολογίας σε αναγνωρισμένο κέντρο
  • Πιστοποιητικό ειδικότητας μετά από εξετάσεις στα εντεταλμένα όργανα

Η Ε.Ο.Ε αναγνωρίζει ότι όλα τα παραπάνω προσόντα συναπαιτούνται για την ενεργό εγγραφή ενός μέλους σ’ αυτήν.

 

Πηγή πληροφόρησης: https://www.huanet.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Εγνατία 96, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

https://www.anagnostou-urology.gr/

+302310240673

Δευτέρα ,Τετάρτη και Παρασκεύη , 9:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 (κατόπιν ραντεβού) Τρίτη και Πέμπτη 9:00 – 21:00 (κατόπιν ραντεβού)

+306948575072

Ουρολόγοι Θεσσαλονίκη: Με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας σας, ο ουρολόγος – ανδρολόγος Αναγνώστου Ιωάννης προβαίνει στη διάγνωση και αντιμετώπιση ουρολογικών και ανδρολογικών παθήσεων, στο πλήρως εξοπλισμένο χώρο του ιατρείου του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Διαβάστε περισσότερα