Παθολόγοι στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Παθολογοι Θεσσαλονικη, οι παθολόγοι είναι οι γιατροί στους οποίους απευθύνονται αρχικά οι άνθρωποι, για οποιοδήποτε σχεδόν πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζουν. Οι παθολόγοι ασχολούνται με τη γενική κλινική εικόνα της φυσιολογίας του ανθρώπινου οργανισμού, προβαίνοντας σε μία πρώτη εκτίμηση και διάγνωση των προβλημάτων που παρουσιάζει ο ασθενής. Σε περίπτωση που διαγνώσουν απλές μορφές λοιμώξεων και παθήσεων χορηγούν την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, σε αντίθετη περίπτωση παραπέμπουν τον ασθενή σε γιατρό αντίστοιχης ειδικότητας με τη διάγνωση και την εκτίμησή τους.

Οι παθολόγοι είναι ευρέος διαδεδομένοι σαν ειδικότητα και βρίσκονται στις πρώτες θέσεις σε επισκεψιμότητα μαζί τους γυναικολόγους. Για την απόκτηση της ειδικότητας τους απαιτούνται 5 χρόνια σπουδών σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες, με ιδιαίτερες σπουδές στην Παθολογία. Οι παθολόγοι μπορεί να εργαστούν σε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές ή να εργαστούν ως ελεύθερος επαγγελματίες ανοίγοντας δικό τους ιατρείο. Οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης του παθολόγου στη χώρα μας είναι μάλλον αρνητικές, όπως άλλωστε αρκετά ιατρικά επαγγέλματα που διέρχονται μια περίοδο ύφεσης στην αγορά εργασίας.

Πηγή πληροφοριών: http://epagelmata.oaed.gr

ΠΟΙΚΙΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Τσιμισκή 34, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

https://pikilidou.gr/

+302310254444

Δευτέρα - Παρασκευή κατόπιν ραντεβού, Σάββατο και Κυριακή Κλειστά

Παθολόγοι: H Μαρία Ποικιλίδου σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1996-2002). Υπηρέτησε ως ιατρός υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Ρητίνης Πιερίας (2003-2004). Ειδικεύτηκε στην Εσωτερική Παθολογία στη Β’ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης (2007-2012).Διαβάστε περισσότερα