Pet Shop στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Pet shop Θεσσαλονικη, τα pet shop είναι η αγορά, η φροντίδα, η διάθεση και η πώληση ζωντανών ζώων (π.χ., σκύλοι, γάτες, ερπετά, ωδικά πτηνά, ψάρια, τρωκτικά κ.ά.) αυτό είναι το κύριο αντικείμενο της εργασίας για τα καταστήματα κατοικιδίων pet shop. Πιο συγκεκριμένα, ο έμπορος μικρών ζώων υποδέχεται τον πελάτη, συζητά μαζί του για το είδος του ζώου που τον ενδιαφέρει να αγοράσει και του παρουσιάζει τα αντίστοιχα είδη που διαθέτει στο κατάστημά του pet shop. Παρέχει, ακόμη, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης (θερμοκρασία κ.ά.) και υγιεινής του ζώου, την προέλευσή του, τον εμβολιασμό του, τη διατροφή του, την ηλικία του, τη ράτσα του, την αναπαραγωγή του, το φύλο του κ.ά.

Ακόμη, τα καταστήματα κατοικιδίων pet shop φροντίζουν για την καθημερινή διατροφή και υγιεινή τους, την καθαριότητα των κλουβιών τους, την περιποίηση και την προστασία τους από ασθένειες και την κτηνιατρική και φαρμακευτική τους περίθαλψη. Για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών πωλήσεων προβαίνει σε μια σειρά από ενέργειες, όπως είναι η προμήθεια σπάνιων ειδών ζώων, η διαφήμισή τους, η παροχή ευνοϊκών όρων διακανονισμού και πληρωμής τους κ.ά. Τέλος, τα καταστήματα κατοικιδίων (pet shop) προμηθεύονται και διαθέτουν προς πώληση κάθε είδους κατοικίες ζώων, ειδικές τροφές και κατάλληλα εργαλεία (ψαλίδια, χτένες, λίμες, κ.ά.) που είναι απαραίτητα για την περιποίηση και τη φροντίδα τους.

Συνθήκες Εργασίας:
Τα καταστήματα κατοικιδίων pet shop λειτουργούν με βάση το ωράριο που προβλέπεται για τα καταστήματα, τις περισσότερες φορές όμως ο ιδιοκτήτης αφιερώνει πολύ περισσότερο χρόνο στη δουλειά του αφού είναι αναγκασμένος να παραλαμβάνει, να ταΐζει και να φροντίζει τα ζώα πέρα από το ωράριο εργασίας του. Ο χώρος όπου εργάζεται πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρός, με σταθερή θερμοκρασία και κανονικό φωτισμό. Η φύση του επαγγέλματος απαιτεί συνεχή εγρήγορση, κίνηση και ορθοστασία τόσο για την εξυπηρέτηση των πελατών του όσο και τη φροντίδα των ζώων που διαθέτει στο κατάστημά του. Πρόκειται για κουραστικό επάγγελμα αφού το έντονο άγχος και η πίεση που δημιουργούν οι συνεχείς επαφές με τους πελάτες του είναι χαρακτηριστικά της καθημερινής του ζωής. Τέλος, πολλές φορές είναι αναγκασμένος να ταξιδεύει σε άλλες πόλεις ή χώρες για να έρχεται σε επαφή με τους προμηθευτές του.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Πρέπει να αγαπάει τα ζώα και να είναι ενήμερος για τις συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής τους. Ακόμη, να διαθέτει ευγένεια και φιλική συμπεριφορά, προθυμία, αποφασιστικότητα, υπομονή και να χαρακτηρίζεται γενικά από ευχέρεια και άνεση στην επικοινωνία του με τους πελάτες. Επιπλέον, η καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας (κυρίως της αγγλικής), θεωρείται υπολογίσιμη και μερικές φορές απαραίτητη προϋπόθεση, για την άσκηση του επαγγέλματος.

Σπουδές:
Δεν απαιτούνται ειδικές σπουδές για την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος. Η ύπαρξη, όμως, κάποιου χρηματικού κεφαλαίου για τη δημιουργία της επιχείρησης καθώς και οι βασικές γνώσεις που σχετίζονται με την επαγγελματική, οικονομική και λογιστική διαχείριση, οργάνωση και λειτουργία του καταστήματος είναι χρήσιμες, για την ευκολότερη προσέγγιση του επαγγέλματος.

Επαγγελματικά Δικαιώματα:
Δεν υπάρχουν νομοθετικά κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα στη χώρα μας.

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
Ο έμπορος ζωντανών ζώων μπορεί να ανοίξει δική του επιχείρηση πώλησης κατοικίδιων ζώων pet shop, όπου εργάζεται είτε μόνος του είτε απασχολώντας υπαλλήλους.

Πηγές Πληροφόρησης:
www.petshop.gr
www.petcity.gr

Friends ”by Quiko Mega Pet”

Friends By Quiko Mega Pet Μακρυγιάννη, Esoteriki Periferiaki Thessalonikis, Stavroupoli, Greece

https://www.quiko.gr/

+302312315340

Δευτέρα - Παρασκευή 08:30 - 21:00 Σάββατο 08:30 - 18:00 και Κυριακή κλειστά

+306934603000

Η εταιρεία QUIKO MEGA PET άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της στους επισκέπτες στις 4 Απριλίου 2003. Παρόλα αυτά δεν αποτελεί παρά την εκπλήρωση ενός ονείρου των ιδιοκτητών της, των οποίων η ενασχόληση με τα κατοικίδια ζώα, επαγγελματική ή ερασιτεχνική, έχει πολύ βαθύτερες ρίζες.Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ

Επτανήσου 90, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

+302310574209

Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 - 15:00 & 17:00 - 21:00 Σάββατο 09:00 - 15:00 και Κυριακή Κλειστά

Pet Shop Εύοσμος: Σε ένα όμορφο χώρο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, στεγάζεται το Pet Shop του Χριστόφορου Εφραιμίδη. Το κατάστημα μας άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στους επισκέπτες το 2017. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει σε μας, μια μεγάλη ποικιλία σε κατοικίδια ζώα, αξεσουάρ, ειδικευμένες τροφέςκαθώς και βιταμίνες για κάθε ζώο.Διαβάστε περισσότερα

Pet City

Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 125, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

https://www.petcity.gr/

+302311243320

Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 - 21:00 Σάββατο 08:00 - 20:00

+306937256862

Η Pet City A. E. B. E είναι επιχείρηση οικογενειακού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1988. Από το 1988-1995 η εταιρεία δραστηριοποιούταν στην χονδρική πώληση προϊόντων για κατοικίδια με πελατολόγιο που ξεπερνούσε τα 1.200 pet shops σε όλη την Ελλάδα.Διαβάστε περισσότερα