Στεγνοκαθαριστήρια στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Στεγνοκαθαριστηρια Θεσσαλονικη, τα στεγνοκαθαριστήρια και οι άνθρωποί τους. Το στεγνό καθάρισμα είναι η διεργασία καθαρισμού για ένδυση, υφάσματα ή δέρματα, χρησιμοποιώντας έναν χημικό διαλύτη εκτός του νερού. Ο χρησιμοποιούμενος διαλύτης είναι τυπικά το τετραχλωροαιθένιο (υπερχλωροαιθυλένιο), που η βιομηχανία αποκαλεί “perc (περκ)” ή “PERC (ΠΕΡΚ)”. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό ευαίσθητων ρούχων που δεν μπορούν να αντέξουν τη σκληρή επεξεργασία ενός πλυντηρίου ρούχων και ενός στεγνωτηρίου ρούχων· μπορεί επίσης να εξαλείψει το επίπονο πλύσιμο στο χέρι.

Επάγγελμα του στεγνοκαθαριστή

Στα στεγνοκαθαριστήρια το επάγγελμα του στεγνοκαθαριστή ορίζεται ως το σύνολο των δραστηριοτήτων που περικλείουν τον πλήρη κύκλο καθαρισμού και φροντίδας ειδών ύφανσης (ενδεικτικά: ρουχισμός, παπλώματα, κουβέρτες, καλύμματα επίπλων).

Στα στεγνοκαθαριστήρια ο στεγνοκαθαριστής αναγνωρίζει και προμηθεύεται από το εμπόριο τα διάφορα είδη διαλυτών και ουσιών καθαρισμού και συντήρησης. Για την εργασία του χρησιμοποιεί και χειρίζεται ειδικά μηχανήματα, όπως επαγγελματικά πλυντήρια, αυτόματες και χειροκίνητες πρέσες, μηχανές συσκευασίας και συστήματα ταξινόμησης και αποθήκευσης των ειδών ύφανσης.

Διαχρονικά ο βασικός τύπος στα τεγνοκαθαριστηρία στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, είναι η μικρή επιχείρηση με 3-5 εργαζόμενους και στις περισσότερες των περιπτώσεων έχουμε οικογενειακές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, στην Ελλάδα σήμερα, το 96% των στεγνοκαθαριστηρίων είναι επιχειρήσεις που απασχολούν 1-3 εργαζόμενους, που τις περισσότερες φορές είναι ιδιοκτήτες και συμβοηθούντα μέλη.

Κατά τη δεκαετία του 1990 σημειώθηκε μια αύξηση του αριθμού των μεγαλύτερων σε μέγεθος επιχειρήσεων (επιχειρήσεις των 15-20 εργαζομένων, με κεντρική δομή και πρατήρια, σε αρκετές περιπτώσεις), όμως σήμερα ο αριθμός αυτού του τύπου των επιχειρήσεων συρρικνώνεται και παρατηρείται επάνοδος στην κλασική οικογενειακή μορφή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος του εξοπλισμού στα στεγνοκαθαριστήρια είναι αρκετά υψηλό, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά για την είσοδο νέων επαγγελματιών στον κλάδο, ιδιαίτερα σε συνθήκες γενικότερης οικονομικής ύφεσης.

Πηγή πληροφόρησης: http://cleaningfed.gr/servicesview/%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%B1/

Clean Center

Πέραν 36, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

+302310748333

Δευτέρα έως Παρασκευή 07:30 - 20:30 Σάββατο 07:30 - 15:00 και Κυριακή Κλειστά

Στεγνοκαθαριστήρια: Στεγνωκαθαριστήριο Clean Center Υπηρεσίες: Στεγνό ή Κανονικό πλύσιμο ρούχων Αφαίρεση δύσκολων λεκέδων Στέγνωμα Σιδέρωμα Νυφικά και Γαμπριάτικα ρούχαΔιαβάστε περισσότερα