Ταπητοκαθαριστήρια στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Ταπητοκαθαριστηρια Θεσσαλονικη, τα ταπητοκαθαριστήρια παραλαμβάνουν τα χαλιά ή τις μοκέτες την άνοιξη και αφού τα πλύνουν, τα βάζουν στο ειδικό στεγνωτήριο. Στην συνέχεια τα μεταφέρουν σε ανοιχτό χώρο για να στεγνώσουν. Κατόπιν τα τυλίγουν και τα μεταφέρουν σε αποθήκες. Το φθινόπωρο μοιράζουν τα χαλιά στα σπίτια και το χειμώνα αγοράζουν τα απαραίτητα υλικά και κανονίζουν τη συντήρηση των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων. Τα ταπητοκαθαριστήρια πολύ συχνά αναλαμβάνουν επιτόπου καθαρισμούς στα σπίτια των πελατών τους.

Συνθήκες Εργασίας:
Στα ταπητοκαθαραστήρια ο ταπητοκαθαριστής εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες (νερά, υγρασία, θόρυβος), ενώ είναι πολύ συχνά αναγκάζεται να σηκώνει βάρη. Χρησιμοποιεί διάφορες χημικές ουσίες, που εκλύουν δυσάρεστες οσμές, ενώ η επαφή με αυτές είναι δυνατόν να του προκαλέσουν αλλεργίες ή δερματικές παθήσεις. Η εργασία του είναι εποχική και δεν έχει συγκεκριμένο ωράριο.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Χρειάζεται μυϊκή δύναμη, σωματική αντοχή και μεθοδικότητα.

Σπουδές:
Συγκεκριμένες σπουδές και κατάρτιση για το επάγγελμα του ταπητοκαθαριστή δεν υπάρχουν, παρά μόνον η μέθοδος της μαθητείας στο χώρο εργασίας κοντά σε κάποιο έμπειρο επαγγελματία.

Επαγγελματικά Δικαιώματα:
Δεν υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα για τους ταπητοκαθαριστές.

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
Μπορεί να εργαστεί ως υπάλληλος σε ταπητοκαθαριστήριο ή να ανοίξει δική του επιχείρηση, ενώ οι προοπτικές αγοράς εργασίας φαίνεται ότι είναι μάλλον θετικές.

Πηγές Πληροφόρησης:
Πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΟΑΕΔ, Πειραιώς 52, Αθήνα, τηλ.: 210-5240419
Στα κατά τόπους ΚΠΑ (Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης) του ΟΑΕΔ

Λυπούμαστε, αλλά δεν βρέθηκε καμια εγγραφή σε αυτή την κατηγορία.