Τεχνίτες πλακιδίων στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Τεχνιτες πλακιδιων, πλακαδες Θεσσαλονικη, οι τεχνίτες πλακιδίων τοποθετούν πλακάκια ή πλάκες στις επιφάνειες των δωματίων, του λουτρού, της κουζίνας, της βεράντας ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο χρειαστεί. Για τη συγκεκριμένη εργασία προετοιμάζουν την επιφάνεια που θα δεχτεί την πλακόστρωση (τοίχο ή δάπεδο), εξομαλύνουν τυχόν κοιλότητες και προεξοχές της επιφάνειας και με μεγάλη προσοχή και σχολαστικότητα της δίνουν τις κατάλληλες κλίσεις (αλφαδιές) με τη βοήθεια της αεροστάθμης (αλφαδιού). Οι τεχνίτες πλακιδίων (πλακάδες) βρέχουν τα πλακάκια και στην πίσω επιφάνειά τους τοποθετούν κονίαμα ή ειδική κόλλα και, αφού τοποθετήσουν κάθε πλακάκι στη θέση που πρέπει, το χτυπούν ελαφρά για να σταθεροποιηθεί και ευθυγραμμίζουν τις σειρές χρησιμοποιώντας αλφάδι. Κόβουν τα πλακάκια στο σχήμα που χρειάζεται για την επικάλυψη γωνιών ή την τοποθέτησή τους γύρω από δομικά στοιχεία (κολώνες) και σταθερά αντικείμενα (βρύσες, σαπουνοθήκες) και, τέλος, καλύπτουν τις ενώσεις με ειδικό στόκο (αρμόστοκο). Στις επιστρώσεις δαπέδων με πλάκες, χρησιμοποιούν πάντοτε την ίδια τεχνική τοποθέτησης, αλλά για συγκολλητική ύλη χρησιμοποιεί μόνο τσιμεντοκονίαμα.

Απαιτούμενη Εκπαίδευση: Οι τεχνίτες πλακιδίων (πλακάδες) και συγκεκριμένα για τα επαγγέλματα οικοδομής δεν λειτουργεί σε μόνιμη βάση ειδική σχολή, όπου θα μπορούσε να φοιτήσει οι ενδιαφερόμενοι. Μέχρι τώρα, οι ανάγκες στον τομέα αυτό καλύπτονται με σχολές ταχύρρυθμης εκπαίδευσης που λειτουργούν κατά περιόδους στον ΟΑΕΔ.

Απαιτούμενες Δεξιότητες: Οι τεχνίτες πλακιδίων και γενικότερα τα οικοδομικά επαγγέλματα απαιτούν:

Σωματική αντοχή, καλή υγεία
Επιδεξιότητα στις κινήσεις
Σωματική δύναμη και αντοχή στις καιρικές συνθήκες
Σωστή αντίληψη του χώρου, μεράκι, καλαισθησία και λεπτότητα
Συνεργατικότητα
Ακρίβεια, σχολαστικότητα
Αίσθημα ευθύνης και συνέπεια στη δουλειά τους.
Επαγγελματικές Προοπτικές: Τα επαγγέλματα αυτά συνδέονται με την οικοδομική και κατασκευαστική δραστηριότητα της χώρας μας, που μέχρι πρόσφατα παρουσίαζε ύφεση. Ο προγραμματισμός όμως αρκετών δημόσιων έργων και τα αναπτυξιακά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους, δημιουργούν αισιόδοξες προοπτικές απασχόλησης. Στην ελεύθερη αγορά, πάντοτε υπάρχει η ανάγκη για καλούς και έμπειρους τεχνίτες. Οι τεχνίτες που διακρίνονται για τη σωστή δουλειά τους μπορούν να εξελιχθούν επαγγελματικά και οικονομικά μέσω της υποστήριξης των πελατών ή των συνεργατών τους.

Οι αποδοχές είναι ικανοποιητικές, αλλά μπορεί να παρουσιάσουν μεγάλη διακύμανση ανάλογα με τα προσόντα και τη δραστηριότητα του κάθε επαγγελματία.

Εργασιακές Συνθήκες και Περιβάλλον: Οι τεχνίτες πλακιδίων και γενικότερα η εργασία των επαγγελματιών που απασχολούνται στις εργασίες οικοδομής είναι χειρωνακτική, κουραστική, σκληρή και σχετικά επικίνδυνη. Συχνά εργάζονται σε δύσκολες ή και επικίνδυνες ακόμα συνθήκες σε ανοικτό χώρο (οικοδομή, σκαλωσιές, εξωτερικοί χώροι) και είναι εκτεθειμένοι σε απρόβλεπτες καιρικές καταστάσεις. Μερικές φορές χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους, όταν αναλαμβάνουν δουλειά σε άλλον τόπο.

Πηγή πληροφοριών: http://edujob.gr

ΠΕΤΡΟΣ ΝΑΚΟΣ

Κουφάλια, Ελλάδα

+306976238698

Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 - 20:00 Σάββατο 08:00 - 15:00 και Κυριακή Κλειστά

Ο Πέτρος Νάκος γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη και είναι ένας από τους τεχνίτες πλακιδίων της Θεσσαλονίκης με έδρα τα Κουφάλια. Με την 20 ετή εμπειρία του στη τοποθέτηση πλακιδίων έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη.Διαβάστε περισσότερα