Τεχνίτες τζαμιών στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Τεχνιτες τζαμιων, τζαμια Θεσσαλονικη, οι τεχνίτες τζαμιών, κόβουν, εφαρμόζουν και τοποθετούν τζάμια, κρύσταλλα και καθρέφτες σε παράθυρα, πόρτες, κ.λπ. Πιο συγκεκριμένα, παίρνουν με προσοχή και ακρίβεια τα μέτρα, κόβουν τα τζάμια με διαμαντοκόφτη και λειαίνουν τις άκρες. Καθαρίζουν το πλαίσιο και βάζουν τα τζάμια χρησιμοποιώντας λάστιχα, τσιμούχες και διάφορες τεχνικές τοποθέτησης. Όταν τοποθετούν διπλά ή αλεξίσφαιρα τζάμια, ακολουθουν ειδική διαδικασία και άλλη μέθοδο.

Συνθήκες Εργασίας:
Οι τεχνίτες τζαμιών εργάζονται σε κλειστούς κυρίως χώρους, κόβοντας ή τοποθετώντας τα τζάμια σε σπίτια, καταστήματα, γραφεία ή αυτοκίνητα, όρθιοι ή γονατιστοί, ενώ πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ακριβής κατά την εκτέλεση των δραστηριοτήτων τους, όπως επίσης να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στον εργασιακό τους χώρο, για την αποφυγή ελαφρών ή σοβαρών τραυματισμών. Το ωράριο της εργασίας τους είναι συγκεκριμένο, ενώ όταν εργάζονται σε κατάστημα κοπής τζαμιών, τότε ακολουθούν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Οι μετακινήσεις τους είναι πολύ συχνές, προκειμένου να εξυπηρετούν τους πελάτες τους, είτε στην τοποθέτηση τζαμιών ή κρυστάλλων, είτε στην αντικατάσταση κάποιου σπασμένου τζαμιού.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Οι τεχνίτες τζαμιών, πρέπει να είναι επιδέξιοι στα χέρια και τα δάχτυλα, να είναι παρατηρητικοί, να έχουν καλή όραση, μυϊκή δύναμη και καλή σωματική υγεία, να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή και συγκέντρωση σ’ αυτό που κάνουν, να είναι υπομονετικοί και να τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους άλλους.

Σπουδές:
Γνώσεις στην Τεχνική Κοπής και Τοποθέτησης των Τζαμιών, μπορεί να αποκτήσουν οι ενδιαφερόμενοι με το σύστημα της μαθητείας και εκπαίδευσης στο χώρο της εργασίας και κοντά σε κάποιον έμπειρο τεχνίτη.

Επαγγελματικά Δικαιώματα:
Τα επαγγελματικά δικαιώματα του τεχνίτη τζαμιών δεν είναι κατοχυρωμένα με Προεδρικό Διάταγμα.

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
Οι τεχνίτες τζαμιών μπορούν να εργαστούν σε δομικά ή κατασκευαστικά έργα ή να ανοίξουν δική του επιχείρηση τζαμιών, κρυστάλλων, καθρεπτών, κ.λπ. Οι προοπτικές απασχόλησης του επαγγέλματος αυτού είναι μάλλον θετικές.

Πηγές Πληροφόρησης:
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών Υαλοπινάκων
Πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΟΑΕΔ, Πειραιώς 52, Αθήνα, τηλ.: 210-5240419
Στα κατά τόπους Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ.

Λυπούμαστε, αλλά δεν βρέθηκε καμια εγγραφή σε αυτή την κατηγορία.