Υδραυλικοί στην περιοχή: Θεσσαλονίκη

Υδραυλικοι Θεσσαλονικη, οι υδραυλικοί τοποθετούν, συναρμολογούν, συντηρούν και επιδιορθώνουν τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και τα βοηθητικά τους μέρη. Συγκεκριμένα, όταν τοποθετούν δίκτυο ύδρευσης, υπολογίζουν τα είδη και την ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσουν. Ανοίγουν οπές στα τοιχώματα ή στα δάπεδα με ειδικά εργαλεία ή τρυπάνια για να περάσουν από εκεί οι σωληνώσεις. Κόβουν σωλήνες, δημιουργούν «βόλτες» για το βίδωμα. Λυγίζουν τους σωλήνες, όπου χρειάζεται, και στεγανοποιούν τις ενώσεις των σωλήνων. Στις εγκαταστάσεις αποχέτευσης αναλαμβάνουν το σκάψιμο των τοιχωμάτων ή των δαπέδων, όπου θα περάσουν οι ειδικοί αποχετευτικοί σωλήνες, τοποθετούν τα υλικά (σωλήνες, εξαρτήματα ενώσεων κ.λπ.), κάνουν τις απαραίτητες κολλήσεις και συνδέσεις και κλείνουν τα κανάλια που είχαν ανοίξει.

Εκτός από την τοποθέτηση των δικτύων οι υδραυλικοί είναι υπεύθυνοι για τη σύνδεση, τη συναρμολόγηση, τη συντήρηση και την επιδιόρθωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και των ειδών υγιεινής (μπάνια, θερμοσίφωνες, λουτήρες). Επίσης, μπορούν να αναλάβουν την εγκατάσταση, τον έλεγχο, τη δοκιμή και λειτουργία των διαφόρων συστημάτων ψύξης και θέρμανσης (κλιματιστικά, ηλιακοί θερμοσίφωνες, καλοριφέρ). Οι υδραυλικοί μπορεί να ειδικευτούν στην εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης (θερμοϋδραυλικοί) ή μόνο στην εγκατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης (υδραυλικοί εγκαταστάτες).

Εξοπλισμός και Μέσα: Οι υδραυλικοί χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό, όπως τσιμπίδες σύσφιξης, κατσαβίδια, πένσες, μηχανή ηλεκτροκόλλησης, ειδική αλοιφή για συγκόλληση χαλκών και άλλα.

Προϋποθέσεις Άσκησης Επαγγέλματος: Οι υδραυλικοί, για την άσκηση του επαγγέλματος απαιτείται άδεια που χορηγείται μετά από τρία χρόνια πρακτικής άσκησης και εξετάσεις.

Απαιτούμενη Εκπαίδευση: Οι υδραυλικοί μπορεί να εκπαιδευτούν στα Μηχανολογικά Τμήματα των ΤΕΕ, στις Σχολές Μαθητείας και στις Σχολές Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ ή μπορούν να έχουν μαθητεύσει δίπλα σε κάποιον έμπειρο τεχνίτη.

Απαιτούμενες Δεξιότητες: Οι υδραυλικοί πρέπει να έχουν:

Σωματική αντοχή
Προσοχή και ευσυνειδησία
Ευστροφία και ικανότητα αναζήτησης λύσεων
Ευσυνειδησία και προσοχή
Μαθηματική και μηχανική ικανότητα
Επιδεξιότητα στις κινήσεις των χεριών για τον χειρισμό των διαφόρων εργαλείων.
Επαγγελματικές Προοπτικές: Οι υδραυλικοί βρίσκονται πάντα σε πρώτη ζήτηση στον τομέα της κατασκευής κατοικίας, επισκευής, συντήρησης και αντικατάστασης ειδών ύδρευσης, θέρμανσης και υγιεινής. Οι προοπτικές απασχόλησης του επαγγέλματος είναι ιδιαίτερα θετικές για όσους δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Οι καλοί και συνεπείς τεχνίτες του χώρου έχουν υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Απασχολούνται σε τεχνικά γραφεία ή συνεργεία που ασχολούνται με εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και αποχέτευσης, σε οικοδομικές και τεχνικές εταιρείες, σε οργανισμούς δημόσιους ή τοπικής αυτοδιοίκησης. Ως ελεύθεροι επαγγελματίες οι υδραυλικοί διατηρούν ατομική επιχείρηση υδραυλικών εγκαταστάσεων, στην οποία μπορούν επίσης να ασχολούνται με την πώληση υδραυλικών υλικών, ειδών ψύξης, θέρμανσης και ειδών υγιεινής.

Εργασιακές Συνθήκες και Περιβάλλον: Η εργασία του Υδραυλικού είναι χειρωνακτική και εκτελείται στους ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους των οικοδομών. Οι συνθήκες εργασίας είναι αρκετά δύσκολες, ενώ συχνά εκτίθεται σε διάφορες καιρικές συνθήκες. Όταν εργάζεται σε οικοδομή, χρειάζεται να είναι προσεκτικός γιατί αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ατυχημάτων. Το ωράριο απασχόλησής του δεν είναι συγκεκριμένο, γιατί εξαρτάται από το έργο που έχει αναλάβει και το χρόνο παράδοσής του, καθώς και από την πρόοδο εργασιών των άλλων τεχνιτών, όταν δουλεύουν πολλά συνεργεία παράλληλα. Σε περίπτωση που ασχολείται με τη συντήρηση και επισκευή οικιακών υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ειδών υγιεινής, είναι πιθανό να δουλεύει με ακατάστατο ωράριο, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης.

ΛΑΚΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

+306936119582

Καθημερινά 08:00 - 17:00

Υδραυλικοί: Λακιάς Γεώργιος Υδραυλικές εγκαταστάσεις Υδραυλικές επιδιορθώσεις Ανακαινίσεις μπάνιων και λουτρών Εγκακταστάσεις ηλιακών θερμοσιφώνων.Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΡΑΡΑΣ

Φιλίππου 19, Καλοχώρι, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

+306987336347

Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 - 21:00 Σάββατο 08:00 - 15:00 και Κυριακή Κλειστά

+306987336347

Ο Μιχάλης Ταραράς είναι αδειούχος θερμουδραυλικός με έδρα το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση.Διαβάστε περισσότερα